https://debaser.se/kalender/10640/ Debaser Strand 2013-08-22 2013-08-22
Klubb
Datumet har passerat
BROOKLYN, SWEDEN pre-party: BBQ Blowout med Fingers On The Pulse + Found Footage Festival
Tor 22 AugStrand, stora scenen

BROOKLYN, SWEDEN pre-party: BBQ Blowout med Fingers On The Pulse + Found Footage Festival

Tor 22 Aug 17-02 strand, stora scenen 20 år

BROOKLYN, SWEDEN pre-party: BBQ Blowout med Fingers On The Pulse + Found Footage Festival

+ For BDK + Humfree Bug Art + DJs: Deer Piaf + Ebba & Lina

Vi är väldigt glada över att kunna presentera den andra upplagan av Brooklyn, Sweden. Förra året flög vi hit 16 band, i år breddar vi oss och bjuder in till, vad vi skulle vilja kalla, Sveriges största kulturfest tillägnad Brooklyn. Tillsammans med Brooklyn Brewery skeppar vi in det vi tycker är bland det bästa då det kommer till KULTUR från Brooklyn just nu. Vi snackar såklart musik men det är inte bara där vårat fokus ligger. I år satsar vi större på maten och drycken, vi lägger mer krut på filmen och konsten och vi mixar det till något nytt, något som vi är ganska säkra på att ni inte sett i Sverige tidigare.

BBQ Blowout med Fingers On The Pulse
Finger On The Pulse är en kulinarisk media- och event-konsultgrupp baserad i det supercoola Williamsburg, Brooklyn. De identiska tvillingarna Greg och Darin Bresnitz som driver Finger On The Pulse försöker med sin konsultfirma föra samman det dem gillar mest – musik och mat! Med Finger On The Pulse har de introducerat en flertal kritikerrosade projekt i New York som Dinner With The Band, Snacky Tunes och Summer BBQ Blow Out.

Förutom att organisera olika musik- och matrelaterade projekt så får tvillingarna även dansgolv att ryka med sin speciella dj-spelningar.

Innan tvillingarna tar plats bakom vinylspelarna håller dj-duon Deer Piaf fortet och levererar soft popmusik!

Under Brooklyn, Sweden kommer de bjuda på ett flertal DJ-set och hålla i BBQ Blowout som är en fest med mat direkt från grillen i Bar Brooklyn på Debaser Strand den 22 augusti. Denna kväll kommer de presentera menyn som kommer finnas i Bar Brooklyn under Brooklyn, Sweden.

BBQ BLOWOUT MENU!
Pulled Pork, Carolina vinegar sauce or BBQed vegetables
Kale and cucumber slaw (vinegar based no mayo) or roasted potatoes

Corn on the cob with herbed butter, Carolina vinegar sauce or BBQed vegetables
Kale and cucumber slaw (vinegar based no mayo) or roasted potatoes

w. Brooklyn Lager or Summer Ale 140:-

Found Footage Festival
The Found Footage Festival låter oss uppleva svunna och bortglömda skatter med VHS-videos de hittat på olika loppisar, secondhand-affärer, varuhus och soptunnor runt om i USA. Samlandet av VHS:er började 1991 när grundarna Joe Pickett och Nick Prueher snubblade över en konstig träningsvideo på McDonald's. Enda sen dess har de erhållit en enorm samling av alla möjliga konstiga, galna och hejdlöst dumma filmer på VHS. Efter tio års samlande och med tio tusen timmar av filmmaterial låste de in sig i tre månader och tittade på ALLT. Resultatet blev 90 minuter av det bästa från de mest storslagna spektaklen och skrattretande karaktärerna som levde under VHS:ens guldår! Något de bara var tvungna att dela med sig av till världen genom just Found Footage Festival.

DEER PIAF
Cecilia och Julias vänskap började i en studio i Solna hösten 2012. Sedan dess har de skrivit och producerat musik och enas nu äntligen i en fantastisk dj-duo under namnet Deer Piaf! Deer Piaf levererar nya och klassiska hits inom pop och hip-hop. De tyngsta beatsen - de fräschaste melodierna!

FOR BDK
For BDK är det senaste tillskottet i Stockholms musikliv. För några veckor sedan gjorde dom en bejublad spelning på Debaser Medis där dom öppnade för Is Tropical. Duon bildades förra året efter att medlemmarna Marcus Borrman och Adele Kosman träffats på en dålig klubb med ännu sämre musik. Själva beskriver de sin musik som ”drugbeat” medan andra har kallat det för elektronisk pop. Tidigare i år släppte de sin hyllade debutsingel "New Ways of Digging Deeper" tillsammans med b-sidan "Pale Skin".

HUMFREE BUG ART
Humfree Bug Art hemmahörande i Stockholm är helt rätt ute när de bestämt antalet medlemmar till sex. I tider när storband som Arcade Fire och Mumford and Sons redan frälst vår svenska publik är det helt rätt att låta mycket och stort med mycket instrument och vackra arrangemang. Bandet som bl a består av en illustratör och en musikproducent känns som ett band som vilken sekund som helst öppnar upp dörren till de större scenerna.

EBBA & LINA
Ebba Wachtmeister och Lina Lindkvist som spelat mycket i stockholms indievärld på klubbar som Ace, Sommar och Debaser kommer ikväll att spela sina bästa låtar. Det blir allt från mindre kända band, till klassiker och hits!

FOUND FOOTAGE FESTIVAL - Filmen börjar kl 19:30, dörrar 19:00.
Välkommen till Brooklyn, Sweden 2013!

Spelschema

22:00 For BDK

Stockholmsduon For BDK bildades 2012 efter att Marcus Borrman och Adele Kosman träffats på en dålig klubb med ännu sämre musik. Själva beskriver de sin musik som drugbeat medan andra kallat det för elektronisk pop och i februari 2013 släppte de sin debutsingel "New Ways of Digging Deeper" med b-sidan "Pale Skin". 2014 släppte de albumet "For Body Drugs And Kicks".

21:00 Humfree Bug Art

Humfree Bug Art är en fantasitriggande och knastrande orkester i både sitt musikaliska och konstnärliga skapandet. Sextetten bildades i Stockholm 2012 men har rötter i både Dalarna, Hälsingland och Värmland.