https://debaser.se/kalender/11180/ Debaser Medis 2013-10-30 2013-10-30
Klubb
Slutsålt
CHVRCHES + THUMPERS
Ons 30 OktMedis, stora scenen

CHVRCHES + THUMPERS

Ons 30 Okt 19-01
medis, stora scenen 18 år (13 år med målsman)
Evenemang på Facebook.

CHVRCHES + THUMPERS

+ DJs Rumours

Efterfrågan på CHVRCHES-biljetter har varit enorm vilket gjort att vi sålt ut våning ett. Nu öppnar vi även upp våning två och vår bio. Vad en sådan biljett innebär kan du läsa om under längre beskrivning vid biljettköp.

“You had better run from me, with everything you own, because I am gonna come for you with all that I have”

Med moderna analoga synthar tar verkligen Iain Cook, Martin Doherty och Lauren Mayberry i Glasgow-bandet CHVRCHES det elektroniska mot högre höjder. På ett otroligt coolt sätt blandas postpunk, electronica och en del synthpop till världens mest dansanta cocktail. Bandet röstades nyligen fram till en femte plats när "BBC´s Sound of 2013" utsåg årets nya musik, och på plats två från "UK Blog Sound of 2013".

Festivalrykten skrev bl a att "Chvrches befäster mer och mer känslan av att vara en av den senaste tidens främsta nya danspopakter". Och vi får hålla med. Jättehitten "The Mother We Share" följs av nya låtar som sätter all världens dansgolv i brand. Lyssna bara på låten "Recover" så förstår du.

15 juli släpps bandets kommande singel, "Gun", på Virgin Records/Goodbye Records och naturligtvis finns den som en tung vinyl 12a fullpackad med remixer. Redan nu kan du snurra in på Soundcloud eller Pitchfork och lyssna på denna låt. Får vi använda ordet hitvarning?

Debutalbum "The Bones Of What You Believe" släpps på Universal den 23 september.

"Nu när debutalbumet The Bones Of What You Believe släpps behövs det solglasögon för att inte bländas av dess strålande styrka." 5/6 Gaffa

8/10 NME

“Very much the sound of now” - The Guardian
“CHVRCHES stand out in a crowded field” - Pitchfork
“Robyn-like synth bliss” - Sunday Times Culture
“CHVRCHES are effortless and close to svblime” - NME

Barndomsvännerna Marcus Pepperell och John Hamson från London som ursprungligen återfanns i det upplösta bandet Pull Tiger Tail började skriva musik tillsammans 2011. Det hela resulterade i bandet Thumpers som 2013 släppte sin första låt, Dancing´s Done, på kassett och limiterad rosa vinyl. I början av denna sommar släpptes den mäktiga EPn Unkinder. I höst ser vi dem som support till Chvrches.

Biljetter finns ute nu.

Presenteras i samarbete med Luger.

Djs ikväll är Rumours

Spelschema

21:30 Chvrches (UK)

Med moderna analoga synthar tar verkligen Iain Cook, Martin Doherty och Lauren Mayberry i Glasgow-bandet CHVRCHES det elektroniska mot högre höjder. På ett otroligt coolt sätt blandas postpunk, electronica och en del synthpop till världens mest dansanta cocktail.

20:30 Thumpers (UK)

Thumpers utgörs av Marcus Pepperell och John Hamson Jr, en London-baserade popduo som sedan barnsben har gjort musik med varandra. Under 2006 års indierock-våg spelade de i bandet Pull Tiger Trail men sedan två år tillbaka har de återfunnit varandra och utvecklat ett nytt sound. Med sina sköna rytmer och glada syntar är deras musik en hyllning till den melodiösa popen som vi alla älskar.