https://debaser.se/kalender/19391/ Debaser Strand 2017-05-26 2017-05-26
Klubb
Datumet har passerat
Slowgold | Curiositi | DJs Fritz's Corner
Fre 26 MajStrand, stora scenen

Slowgold | Curiositi | DJs Fritz's Corner

Fre 26 Maj 20-03 strand, stora scenen 20 år

Slowgold | Curiositi | DJs Fritz's Corner

Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt”. Albumet Drömmar är Slowgolds fjärde fullängdsalbum. Titeln talar sitt tydliga språk om vad som är temat för skiva. Det handlar om att våga drömma om en bättre tillvaro. Albumet spelades in hemma i Göteborg förra våren tillsammans med bandet och vapendragaren Cristian. Amanda har haft full kontroll och förutom basen och trummorna är det hon som spelat in alla instrument. Även om det varit jobbigt med mycket känslor som pendlat mellan dålig stämning och lättnad och glädje är hon otroligt nöjd. Dom har lyckats förmedla enkelheten i låtarna tydligare.

Hon har turnerat med Lars Winnerbäck och Ebbot. Hon har prytt omslaget till Sonic Magazines stora Göteborgsnummer där det även fanns en lång intervju med henne. Hon sjöng på flera låtar på Freddie Wadlings sista skiva och när Freddie gjorde sina sista tre spelningar var hon och hennes medmusikanter från Slowgold med som kompband.

Curiositi består av Matilda Berggren och Emil Johansson, två veteraner på den svenska indie-scenen som tidigare spelat i, med och under namn som Mixtapes and Cellmates, San och Parker Lewis. Paret träffades 2007, förlovade sig 2014 och släppte sina första gemensamma alster  2016. Curiositi är elektronisk popmusik som drivs fram av RnB-bas och slicka körarrangemang. I fokus står scener från medvetandets mörka sidor. Sex, ångest, knark och motståndet mot att bli vuxen. Det låter som ett knarkigt disco i slow motion.  Live förstärks Curiositi av några av Malmös finest: Adam Jacobsson (This is head), Erik Mellerstedt (Nightmen, Sneakers) och Niklas Wennerstrand (Yast/Toi-Let). Nya EP:n Night Fever släpps i Maj.