https://debaser.se/kalender/22111/ Debaser Strand 2019-05-30 2019-05-30
Klubb
Datumet har passerat
Vånna Inget | Hällregn | DJ Bittersweet
Tor 30 MajStrand, stora scenen

Vånna Inget | Hällregn | DJ BittersweetTor 30 Maj Dörrar: 18.30
Live börjar ca kl 19:30
strand, stora scenen 18 år
Evenemang på Facebook.

Vånna Inget | Hällregn | DJ Bittersweet

Efter en lång längtan är Vånna Inget tillbaka med ny musik i form av studioalbumet ”Utopi” och den 30:e maj spelar de på Debaser!

På de sex år som gått sedan Vånna Ingets senaste studioalbum Ingen Botten (2013) har de turnerat flitigt i Sverige, USA och Japan samt släppt liveskivan Vi tar alla minnen härifrån (2017) med den tillhörande fotoboken Regnbågar och krockade bilar. Men utöver den fristående singeln ”Vi har begränsat med tid från våra riktiga liv” (2015) har ny musik från Vånna Inget lyst med sin frånvaro. När de nu återvänder med albumet Utopi är det med intentionen att sätta vartenda hjärta som råkar komma i dess väg i brand. Att undgå Vånna Ingets pulserande vemodspunk kommer inte bara bli en utmaning, utan en smärre omöjlighet. Ett krig mot sina instinkter.

Vånna Inget må ha verkat under vår radar, ibland varit på gränsen till frånvarande, men så fort man möts av de inledande tonerna i öppningslåten ”Eld” spelar ingenting av det längre någon roll. Allting är förlåtet. Utopi är eventuellt mer eftertänksam än föregångarna Ingen Botten och Allvar (2011). Orden och texterna är noggrannare avvägda, arrangemanget mer utstuderade och bandet tycks inte längre försöka vinna på ren styrka och energi. De har lärt sig att uthållighet är minst likarelevant för att nå knockout. Därmed inte sagt att Vånna Ingets patenterade och oefterhärmliga nerv har gått förlorad. Karolina Engdahl sjunger som vanligt med en imaginär kniv mot strupen och det taggtrådsstängsel som alltid tycks omge Tommy Tifts gitarrfigurer är vassare än någonsin tidigare.