https://debaser.se/kalender/2279/ Debaser Medis 2009-07-30 2009-07-30
Klubb
Datumet har passerat
TV On The Radio
Tor 30 JulMedis, stora scenen

TV On The Radio

Tor 30 Jul Inne 19-01 medis, stora scenen 18

TV On The Radio

+ Little Dragon

Accelerator presenterar: TV ON THE RADIO

Den 30 juli 2009 har Accelerator den stora äran att presentera TV on the Radio på Debaser Medis i Stockholm. Brooklyn-bandet har på alla sina skivor varit osedvanligt svårdefinierade. Keyboardisten David Sitek, som också agerar producent, får till maffiga arrangemang med en mix av kraut, pop, funk och postpunk. På fjärde skivan ”Dear Science” känns det lite som om bandet har hittat hem - de monumentala ljudmattorna har fått ge plats åt ett skönt sväng och det elektroniska. Det är eklektiskt, men samtidigt lättillgängligt.

Senast TV on the Radio var i Sverige var det även då under Accelerators vingar; 2007 på Acceleratorfestivalen vid Stockholms Universitet.

2009 blir det ingen Acceleratorfestival dock, den håller semesterstängt. Vi lägger allt krut på TV on the Radio i år.

Yukimi Nagano, Håkan Wirenstrand, Fredrik Wallin och Erik Bodin bildar tillsammans electronicabandet Little Dragons från Göteborg.

Mikael Nordlander (High Five på Debaser Malmö/SVT) kommer och spelar sina bästa skivor före och efter konserten.

Spelschema

20:30 TV On The Radio (US)

TV on the Radio bildades i Brooklyn 2001 av Dave Sitek och Tunde Adebimpe, och växte med tiden till att inkludera Kyp Malone, Jaleel Bunton och Gerard Smith (som avled i lungcancer 2011). Med album som Dear Science och Return to Cookie Mountain och Desperate Youth, Blood Thirsty Babes blev bandet en av 00-talets mest kritikerrosade akter för sin eklektiska artpop, och de kan även räkna storheter som David Bowie, Trent Reznor och David Byrne till sina fans.

20:30 Little Dragon

Litte Dragon från Göteborg blandar R&B, New wave, electronica och experimentell pop. Deras självbetitlade debutalbum släpptes 2007 och två år senare kom uppföljaren Machine Dreams. 2011 slog det till ordentligt för bandet då de släppte albumet Ritual Union, åkte på turné i USA och uppträdde på Late Night With Jimmy Fallon.