https://debaser.se/kalender/23260/ Debaser Strand 2020-09-19 2020-09-19
Klubb
Inställt
23Till | Hyrda Knektar
Lör 19 SepStrand, bar brooklyn

23Till | Hyrda Knektar

Lör 19 Sep Kl 18-22 strand, bar brooklyn 20 år (18 år på förköp)
power-pop punk rock n roll

23Till | Hyrda Knektar

En palett av punkvariationer med två närodlade band.

Tyvärr har vi under rådande restriktioner beslutat att det inte går att genomföra spelningen med 23Till/Hyrda Knektar den 19 september.
Köpta biljetter löses automatiskt tillbaka

Plötsligt händer det. 23Till var länge en djupt sovande cell. Nu är nya fullängdsplattan 'Shake it baby!' ett faktum. Den är resultatet av en hysteriskt kreativ period där bandet lika oväntat som plötsligt spottade ur sig låtar igen. Hur det låter? Som vanligt när det gäller 23Till är det intehelt enkelt att sätta fingret på just det.

'Shake It Baby!' har ett vakande öga på samtiden och innehåller allt från den klassiska powerpoppunk som 23Till gjort till sin till punky reggae, groovigt 70-tal från valfri TV-deckare eller stolt och stark svensk rock'n'roll.Allt kan testas förkastas eller omstöpas, enligt bandets måtto. 23Till var ett av den svenska 90-tals punkens mest respekterade namn. På sitt samvete har gruppen låtar som t ex 'Balladen om Olsson', 'Sista Supen'och 'Procedomani'. Bandet släppte fyra fullängdsplattor och ett antal singlar fram till dess att de slängde in handduken 1996. Sen blev det tyst. 2013 väcktes 23Till oväntat till liv igen efter ett erbjudande om att spela på den norska punkfestivalen Kanalrock och sedan dess har bandet gjort ett antal väl valda spelningar per år.

Med den frustande liveplattan Värmekyrkan Nkpg som släpptes under våren2019 gjorde 23Till ett slags bokslut över det som varit. Nästa kapitel har börjat.

Hyrda Knektar
Stockholmsbaserat rockband med ena foten förankrad i den svenska punktraditionenen och den andra i en smet av gammal soul, rock n roll, oi! och punk. Lite som Gyllene tider på tjack om man måste ha en referens. De är sju pers, har en jävla massa instrument och alla sjunger, så det gör ju sitt.Hyrda Knektar bildades 2011 av Stefan Lundblad och Markel Månson. Förutom medverkan på Turist i tillvaron 3 har Knektarna bidragit med låtar till Hotrod/Mc-filmerna Bastardized 2 & 3, släppt två (snart tre) EP:s och två vinylskivor ("Höstrebell", 2014, "Vi kommer dö men först ska vi leva", 2016).