https://debaser.se/kalender/23596/ Debaser Strand 2021-03-30 2021-03-30
Klubb
Framflyttat
GZA/The Genius --> 12 september 2021
Tis 30 MarStrand, stora scenen

GZA/The Genius --> 12 september 2021

Tis 30 Mar Öppnar kl 18:30
Om du hade köpt biljett för den 25 mars, gäller biljetten för detta evenemang.
strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
hip hop

GZA/The Genius --> 12 september 2021

Liquid Swords 25th Anniversary Tour

GZA återvänder till Europa med 25-års jubileumsturnén för sitt kultförklarde debutalbum ”Liquid Swords” från 1995.

Vi kan även räkna med att få höra flera Wu-Tang-klassiker under kvällen. Liquid Swords producerades helt och hållet av Wu-Tang-generalen RZA som är erkänd som en av världens absolut bästa hiphop-producenter, skivan gästades även av samtliga övriga Wu-medlemmar på micken. Albumet anses av många vara den bästa soloplatta som släppts från en medlem i Wu-Tang-kollektivet och det var även på denna skiva som GZA rättfärdigade sitt rykte som den vassaste lyricisten i hela klanen.

Redan under 80-talet hade GZA en grupp tillsammans med sina kusiner Ol'Dirty Bastard & RZA som hette "All in together now”.  Det var dock inte förrän 1992 som RZA grundade Wu-Tang.  Gruppen började spela in sitt första album och släppte året därpå det monumentala debutalbumet "Enter The Wu-Tang (36 Chambers)".  

Under det senaste decenniet har GZA även börjat föreläsa på universitet som Harvard, men även på gymnasieskolor i sin egen hemstad New York för att inspirera elever och få dem att intressera sig mer för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar. GZA är även aktuell med en ny tv-serie på Netflix som heter Liquid Science (https://www.netflix.com/se-en/title/80234004). I serien reser GZA jorden runt och träffar olika forskare och tar reda på hur modern vetenskap har förändrat våra liv.

Vi ser fram emot en legendarisk och tung afton i regi av geniet GZA!