https://debaser.se/kalender/24308/ Debaser Strand 2021-10-23 2021-10-23
Klubb
Ulrik Munther | Joss Ture
Lör 23 OktStrand, stora scenen

Ulrik Munther | Joss Ture

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

295 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Lör 23 Okt Dörrar kl 19.00 strand, stora scenen 20 år (18 år med förköpsbiljett)
Evenemang på Facebook.

Ulrik Munther | Joss Ture

I våras släppte Ulrik Munther konceptalbumet ”Put Your Self Out There”, det fjärde i ordningen. Albumet följer en tydlig tematik som kretsar kring att våga släppa taget och utmana sig själv, något som tydligt framkom i såväl artwork som en tillhörande kortfilm. Tillsammans med konstnären Simeon Frohm har han skapat flertalet verk som hör till albumet, såväl bilder som en skulptur. Den 19 oktober kommer allt material att ställas ut på Way Gallery i Stockholm, på premiärdagen kommer Ulrik även att framträda live. Samma vecka påbörjar även Ulrik Munther en turné som kommer att passera Malmö, Göteborg och Stockholm.

Ulrik Munther är sin ringa ålder till trots en av våra mest rutinerade artister och har under sin karriär turnerat i såväl Norden som USA. Den 21 oktober ger han sig ut på en exklusiv miniturné i Sverige med start i Malmö och Babel och dagen efter passerar han Pustervik i Göteborg och den 23 oktober avslutar han resan på Debaser i Stockholm. Allt börjar dock den 19 oktober med en intim spelning vid öppnandet av vernissagen på Way Gallery.

– ”Put Your Self Out There” började som ett musikprojekt, men med hjälp av konstnären Simeon Frohm har även en visuell värld tagit form. Det handlar mycket om identitet. Innan man kan ställa ut sig själv nånstans behöver man ju hitta sig själv. Samtidigt som jag tror det är omöjligt att hitta sig själv/bli någon/något om man inte aldrig utsätter sig. Tankarna som inspirerat text och musik är även utgångspunkten för det visuella uttryck som växt fram, berättar Ulrik Munther om projektet

Utställningen är ett perfekt exempel på hur gränserna mellan olika uttryck lätt kan suddas ut beroende på sin kontext och kanske kan ett besök i gränslandet till och med tillföra något till originalverket? ”Put Your Self Out There” är lika mycket en färd genom Ulrik Munthers tankevärld som ett musikaliskt uttryck. Genom att forska i jaget har nya insikter uppkommit och reflektioner funnit sin plats, vilka sammanvävs med ett personligt musikaliskt uttryck.

Support: Joss Ture
Joss Tures låtskriveri är lika stora delar lekfullhet och bråddjup. Naivitet och klarsyn. Drömmar och besvikelser. Sorg och kärlek. Ofta allt på samma gång. Men samtidigt låter det så lätt och självklart. Som att hennes poplåtar bara är ett annat modersmål, bara ett annat sätt att göra dig förstådd på.

2018 släppte Joss Ture sitt debutalbum Resultatet av ett inbördeskrig, innehållande hennes genombrottssingel Ge mig luft. Sedan dess har hon släppt den fristående singeln Jag sa nej och håller just nu på att spela in nytt material.