https://debaser.se/kalender/24365/ Debaser Strand 2021-11-05 2021-11-05
Klubb
Datumet har passerat
Oscar Ahlgren
Fre 5 NovStrand, bar brooklyn

Oscar AhlgrenFre 5 Nov Dörrar kl 18.00 strand, bar brooklyn 20 år (18 år med förköpsbiljett)

Oscar Ahlgren

Oscar Ahlgren är en 18-årig ung sångare, rappare och ny artist från Hässelby i Stockholm som gör tidlös svensk pop/rap. I slutet av 2019 så började Oscar samarbeta med producenterna och låtskrivarna bakom ”Södra Station” och ”Lokal” och uppföljningen av fjolårets succélåt, ”Stanna kvar” är redan här. En ny känsloladdad duett tillsammans med stjärnskottet FILIPPA. Den nya singeln som heter ”Håll mig hårt” kan beskrivas som en powerballad i danstempo där rappen och sången skapar en kraftfull dynamik i kontrast med varandra. ”Låten handlar om ett förhållande som är trasigt och bortom räddning men som man inte riktigt kan släppa taget om”, säger Oscar själv om låten.

Oscars musikintresse började redan i pojkrummet hemma i Hässelby som liten när redline-vågen med bland annat Dani M tog sig fart. Medan Oscars klasskamrater satt i skolbänken var han hemma och gjorde musik. Uppväxten har kantats av utmaningar och svårigheter i skolan och hemmen har varit många. Oscars bakgrund gjorde att han hoppade av skolan som 15-åring för att istället kunna satsa helhjärtat på musiken med höga mål i sikte. Rotlösheten som hans uppväxt präglats av skildrar Oscar i sina texter på ett rått och ärligt sätt.

"Fredag den 5e november är det dags för min första spelning och jag är supertaggad på att äntligen få träffa er alla som lyssnat på mig det senaste året. Hoppas vi ses där!", hälsar Oscar som samma dag, 5 november kommer att släppa EPn ”Break up, Make up”. Allting firas som sagt med hans första egna headlinegig, och det på hemmaplan dessutom.