https://debaser.se/kalender/24805/ Debaser Strand 2022-12-10 2022-12-10
Klubb
Fuzz Festival #3 (Dag 2) 2022
2022-12-10Strand, stora scenen

Fuzz Festival #3 (Dag 2) 2022

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

695 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Lör 10 Dec Insläpp n/a
595 kr + förköpsavgift. (Early bird)
strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)
Evenemang på Facebook.

Fuzz Festival #3 (Dag 2) 2022

Debaser Strand & Bar Brooklyn

Vi presenterar stolt den tredje upplagan av Truckfighters Fuzz Festival! För anda året i rad blir det ett tvådagarsevent , en helg i musikens tecken!

Efter åratal av turnérande, och år av spelningar världen över, tar killarna i Truckfighters, skivbolagsbossarna bakom Fuzzorama Records, hem deras absoluta favoritkoncept till stan igen: En fuzz/stonerrock-festival i klubbmiljö.

Musikstilen fuzz/stonerrock, kan beskrivas som tung svängig rock/metal. Det är en subgenre som har växt något enormt över världen de senaste åren. Sverige är inget undantag, även om banden ofta inte får så mycket press.

Sveriges första renodlade klubbfestival i genren ska givetvis husera i lokalen som mer än något annat förknippas med livemusik i Stockholm: Debaser Strand, med tillhörande Bar Brooklyn! Detta tredje år blir Fuzz Festival en fullspäckad tvådagarsfestival med livemusik mellan 18:00-24:00 och dj till 03:00.

Festivalen kommer uteslutande att boka band som spelar tung rock, det som brukar kallas fuzz eller stoner eller helt enkelt “70-talsbaserad hårdrock”.

Truckfighters gör givetvis en egen spelning under festivalen, och har handplockat övriga band.

Vi lovar att alla band är bra! :)

LINEUP (ca 10 akter tillkommer)

Truckfighters
Dozer
Greenelaf
Kings Destroy [US]
Firestonemer

info på www.truckfighters.com/festival

TRUCKFIGHTERS

Svenska fuzz veteraner och Fuzz Festival arrangörer som inte behöver vidare presentation!

DOZER

Dozer var ett av de banbrytande banden inom genren då de drog igång redan 1995 (!), senaste plattan kom 2008 och efter det har bandet mer eller mindre legat på is. De har gjort ett fåtal mycket noga utvalda festival spelningar de senaste åren och vi är sjukt nöjda att få dessa levande stonerrock legender till vår Fuzz Festival.En ny platta är dessutom utlovad till 2022 och vi väntar en set lista som blandar gamla hits med nya alster.

GREENLEAF

Ett av banden som spelade på den första upplagan av Fuzz Festival. De va sjukt bra då och är sjukt bra nu. Fuzz som drar lite grann år rock n roll hållet, detta vill ni inte missa. Bandet har släppt ny platta sen sist och kommer göra all rockälskare på gott humör.

KINGS DESTROY [US]

Hela vägen från Brooklyn till Bar Brooklyn i Stockholm! Tanken va att dessa killar från Brooklyn, New York skulle komma redan förra året men corona restriktioner satte käppar i hjulet. Vi ger dem en ny chans att spela sin version av tung gung för oss i år!

FIRESTONE

Legendariskt band om än inte stort som gjorde ett par extremt bra Ep’s och var den andra halvan på Truckfighters debut ”Fuzzsplit of the Century”. Bandet har inte stått på scen på ca 20år (!) Det här blir coolt. De försvann, tills nu... I December återuppstår de på vår festival. Detta är ett unikt once in a lifetime tillfälle att se Firestone livs levande på en rockklubbsscen!