https://debaser.se/kalender/6268/ Debaser Malmö 2011-09-10 2011-09-10
Klubb
Datumet har passerat
Entombed
Lör 10 SepMalmö, inne

Entombed

Klubb Meadow

Lör 10 Sep Inne: 19-03 malmö, inne 20 år

Entombed

+ Switch Opens

Kärt barn har många namn har vi hört! I sommar drar vi igång Klubb Meadow (ex. High Gear och Jeans&Boots) igen! Det var snart ett år sen sist och vi är taggade till tusen. Vi kommer att under tre datum i sommar erbjuda er en lavinartad flod av rockmusik. De tre musketörerna Dj Death, Dj Slaughter och DJ Undertaker kommer att på dansgolvet bjuda er på konstant sväng från 50-, 60- och 70 talet blandat med soul och funk. Utomhus experimenterar vi lite mer och bjuder på allt från jazz till dödsmetall.

Vi hälsar er ödmjukast välkomna till Klubb Meadow och hoppas att vi tillsammans ska njuta av bra musik, bra band, god öl och skön atmosfär!

De behöver väl egentligen ingen presentation som det brukar heta. Entombed är kanske det allra viktigaste och mest tongivande bandet från Skandinavien inom death metal och death ´n`roll. Sedan slutet av 80-talet har bandet genom årens lopp inspirerat ett antal stora band världen över, samt gett oss band som tex The Hellacopters från den allra finaste gamla upplagan som bestod av Uffe, Alex, Petrov och Nicke. Sedan 2006 består Entombed av, en av grundarna gitarristen Alex Hellid, bassisten Nico Elgstrand, trummisen Olle Dahlstedt och den dynamiske sångaren L-G Petrov. Sedan debuten har det blivit åtta studioalbum, varav det senaste ”Serpent Saints” släpptes 2007, och efter ca 20 år i branschen är de fortfarande ett utav de allra mest respektingivande banden vi har inom svensk hård musik.

Support denna kväll är Switch Opens (före detta Fingerspitzengefuhl.)

Spelschema

22:30 Entombed

Det svenska bandet Entombed bildades ur bandet Nihilist 1989 och var en av de tidiga pionjärerna inom skandinavisk death metal. De tongivande medlemmarna i bandet har varit Uffe Cederlund, Alex Hellid, L-G Petrov och Nicke Andersson, varav Cederlund och Andersson har lämnat bandet idag. 1990 släppte de "Left Hand Path" och sedan dess har de hunnit med ett gäng plattor som "Wolverine Blues" (1993), "Uprising" (2000) och "Serpent Saints - The Ten Amendments" (2007) för att nämna några.

21:30 Switch Opens

Stockholmsbandet Switch Opens startades år 2000 men hette då Fingerspitzengefühl. De hann släppa två album, "Fingerspitzengefühl" 2004 och "Happy Doomsday" 2006, innan de beslutade sig för att byta namn till Switch Opens. Det självbetitlade Switch Opens albumet var nominerat i rock/metal kategorin på P3 Guld 2010. Bandet består av Anders Bartonek, Tomas Bergstrand, Jesper Skarin och Mikael Tuominen.