https://debaser.se/kalender/7364/ Debaser Medis 2011-11-17 2011-11-17
Klubb
Datumet har passerat
Foster The People + Urban Cone
Tor 17 NovMedis, stora scenen

Foster The People + Urban Cone

Tor 17 Nov 19-01 medis, stora scenen 18 år (20 efter konsert)

Foster The People + Urban Cone

OBS ny konsertlokal!

På grund av ett extremt tryck på biljetterna har vi nu flyttat upp konserten till Debaser Medis. Nu har även de biljetterna tagit slut. Vi öppnar därför upp till våning två och vår bio. Se mer information om vad en sådan biljett innebär under fliken mer information på biljetten. Idag torsdag 17 nov har vi ca 50 biljetter kvar till våning två.

På samma krigsfält som Peter, Bjorn & John och MGMT lättsamt strövar förbi minor och taggtråd har Foster The People camperat sina bakdelar och gjort soldränkt glitchpop som öppnar och omfamnar sig likt ett traumatiserat bomboffer. Det mörka och ljusa om vartannat i en fin helig allians så att säga.

Större än både Lady Gaga och Bruno Mars när Spotify lanserades i USA för ett litet tag sedan men redan innan ett lavahett namn som slängdes runt i bloggosfären. På kort tid har Foster The People medicinerat en kommande generation mot uttråkning och lagt ut krokar för att agna fler. När deras ”Pumped Up Kicks” tråcklade sig in i FM-etern i höstas fick diverse listmakare skuffa undan plats för den lagom morbida och mörkt tematiska electrofunken som dräpte som få andra. Sen sålde den över en miljon ex bara för att.

Nu väljer trion att resa runt jorden för att slå undan benen och fostra folk. Sverige är ett av landen. Tacksamt är ju det. För vi vet att det allra bästa som finns är att bli fotsvepta, få hjärnskakning och näsblod och samtidigt glatt fortsätta dansa för att förtränga vardagen. Kan knappt vänta!

Text av
Max Hansson

URBAN CONE
Är de ett ungt Miike Snow eller den felande länken mellan Coldplay och MGMT? Oavsett vilket har Urban Cone ett sound stort nog att fylla sportarenor och tillräckliga ambitioner för att ta sig dit.

Christian Lilja och Daniel Öhrn från vår klubb Screamadelica spelar skivor under kvällen!

Presenteras i samarbete med Luger.

Spelschema

21:30 Foster the People (US)

Foster the People bildades 2009 i Los Angeles och består av Mark Foster, Cubbie Fink och Mark Pontius. Trions singel "Pumped Up The Kicks" fick mycket speltid på KROQ under 2010, och bandet fick mycket uppmärksamhet på nätet. 2011 släppte de albumet "Torches".

20:00 Urban Cone

Med Urban Cones alltid lika febriga entusiasm och energiska pop – och ett sound klarare och starkare än någonsin tidigare, kan vi inte vänta oss någonting annat än legendariska konsertkvällar när bandet tar plats på scenen.