https://debaser.se/kalender/7471/ Debaser Medis 2012-03-24 2012-03-24
Klubb
Datumet har passerat
Kamp! + Sameblod
Lör 24 MarMedis, stora scenen

Kamp! + Sameblod

Virgin Ears

Lör 24 Mar 19-03 medis, stora scenen 20 år

Kamp! + Sameblod

DJs: Pallers + Tracasseur + Daniel Odelstad

Virgin Ears radar upp väldigt fina bokningar den här kvällen i polska underbandet Kamp!, hypade duon Sameblod och de musikaliska genierna Pallers. Tillsammans med Virgin Ears-gänget själva i form av Tracasseur och Daniel Odelstad så kommer det här bli en episk kväll som kommer sätta många musikaliska hjärtan i brand!

KAMP (PL) [LIVE]
Stolta som stridslystna ungtuppar äro vi, för att äntligen fått hit polska Kamp! Vi kallar dem för Polens Cut Copy, och det är inte för inte. Fantastisk ihopsnickrad electro-pop framförd live på ett extremt tajt sätt. Efter Tracasseurs mini-turné i Polen tillsammans med Kamp! har de velat ta hit dem för att visa svenska folket hur fruktansvärt bra detta band är. Efter grymma låtar som "Breaking A Ghost's Heart" och "Heats" samt remix-samarbeten med bl.a. svenska ODahl blev de slutligen signade av en av de hetaste labelarna just nu, Discotexas. Här släppte Kamp! den underbara "Cairo" som direkt blev en succé runtom i världen. Efter spelningar runtom i hela världen så nu gör Kamp! äntligen Sverige-premiär och de gör det på Debaser Medis på Virgin Ears och vi utlovar ett live-set utöver det vanliga. Inte missa Kamp! för allt i världen!

SAMEBLOD [LIVE]
Kvällens warm-up är Sameblod, den hypade Stockholmsduon bestående av Frederick Rundqvist och Mikael Mattisson. Förra året var året det började hända ordentligt för dem och fina låtar såsom "Talk Shit" och "Feel My Breath" gjorde stor impact på det musikintresserade folket. Alldeles nyligen släppte de en ny fantastisk låt, som kan vara det bästa de gjort hittills, vid namn "Loud". Den låten är en introduktion till den kommande debutplattan som enligt Sameblod kommer släppas nu under tidiga 2012. Vi väntar med spänning på detta släpp och innan skivan ser dagens får vi njuta av deras fina elektroniska harmonier och lyssna på några nya låtar från albumet under kvällens spelning. Och just det, namnet Sameblod beror kort och gott på Mikaels samiska ursprung, så det så.

PALLERS [DJ-set]
Kvällens andra duo kommer ursprungligen från en liten stad i södra Sverige, där en del av staden hette Pallers. Pallers är den musikaliska duon som gör den vackraste elektroniska musiken som världen kanske någonsin skådat. När de äntligen släppte sitt debutalbum "The Sea of Memories" förra året på Labrador Records så kändes det som årets skiva var gjord. Episkt, vackert och stundtals helt briljant när man kom in i Pallers musikaliska värld. Lyssnare av The Legends känner igen rösten från musikgeniet Johan Angergård som tillsammans med Henrik Mårtensson bilder Pallers. Kvällen till ära kommer de för första gången på mycket länge att bjuda på ett dj-set, som dessutom kommer bli mer dansant än de vanligtvis spelar. Spännande säger vi!

TRACASSEUR [DJ-set]
Med en världsledande blogg och dj-gigs runtom i hela Europa, såsom två somrar på raken bokade till Exit-festivalen i Serbien till Paris, Berlin, Madrid och Warsawa samt episka kvällar på allt från Kåken, Debaser Medis till Sommar, så vet ni att det utlovas tunga beats och glada melodier i nu discons tecken.

DANIEL ODELSTAD [DJ-set]
Daniel Odelstad är ena halvan av framgångsrika DJ- & klubbduon Happy Endings! Med smarta koncept (exempelvis "Tjuvlyssnat" & "Get a Room") och galet dansant och svängig musik, lämnar de ingen oberörd eller stillastående. Där Daniel är, är festen!

Spelschema

23:00 Kamp! (PL)

Den polska trion Kamp! bildades 2008 och året efter släppte de sin första EP "Thales One" och singeln "Breaking A Ghost's Heart". Bandets musik började snabbt sprida sig utanför landets gränser och 2010 kom singeln "Heats" som följdes av EPn "Cairo" 2011.

22:00 Sameblod

Sameblod består av Frederick Rundqvist och Mickael Mattisson. 2012 släppte gruppen sin debutplatta "Braided Memos", där man får njuta av deras fina elektroniska harmonier. I maj 2013 kommer uppföljaren, EP:n Swoon.