https://debaser.se/kalender/7693/ Debaser Malmö 2012-05-21 2012-05-21
Klubb
Datumet har passerat
Moonface + Errors
Mån 21 MajMalmö, inne

Moonface + Errors

Freaks 'n' GeeksMån 21 Maj Inne: 19-01
malmö, inne 18 år

Moonface + Errors

+ dj Mattias Hindersson (Popponny)

Spencer Krug (Wolf Parade, Sunset Rubdown, Frog Eyes, Swan Lake) gör också musik under namnet Moonface. Nu i april släpper han sin nya skiva som spelades in med hjälp av finska krautrockarna Siinai.

Spencer träffade finländarna när Wolf Parade turnerade med deras förra band, Joensuu 1685, i Europa under 2009 och förrförra året frågade han om inte Siinai ville vara med och göra musiken till nästa Moonfaceskiva. Resultatet är en blandning av Siinais tunga, repetitiva och progressiva kraut tillsammans med Krugs magiska sinne för popmelodier samt hans texter om brusten kärlek.

Den första singeln “Teary Eyes and Bloody Lips” från nya skivan släpptes precis och har fått ett varmt mottagande med stor spridning på nätet. En unik spelning med Spencer Krug och Siinai utlovas.

Errors (UK)
Om makarna Charles och Ray Eames fortfarande hade varit i livet, är chansen stor att de skulle sitta nedsjunkna bredvid varandra i en soffa med Errors Have Some Faith In Magic i sina respektive lurar. De skulle titta på varandra och i klarsynt samförstånd kontakta Mogwai för att förverkliga idéen om att låta Errors få ljudsätta deras film Powers of Ten från 1968.

Att lyssna på något valfritt av Errors hittills tre album lockar fram en varm känsla av oändlighet och rymd, hur alla detaljer oavsett avstånd dem emellan ändå hänger ihop och är beroende av varandra. Helheten, låten i sig, är lika betydelsefull som minsta gitarrton eller loop, precis på det enkla och självklara vis som Eames i sin film med ettor och nollor förklarar sambandet mellan minsta molekyl till universums mest avlägsna himlakropp. Skottarna i Errors har sedan debuten 2005 med sjutumssingeln Hans Herman på Mogwais skivbolag Rock Action Records för varje ytterligare släpp vuxit i dräkten som den elektroniska post-rockens främsta fanbärare. De bygger sin musik med elektroniska beståndsdelar, ett synthljud där, en loop där- och knyter ihop det med en shoegazerliknande rock värdig att skjutas ut i rymdens mörker.

Spelschema

21:30 Moonface (CA)

Bakom Moonface (CA) hittar man Spencer Krug (Wolf Parade, Sunset Rubdown, Frog Eyes, Swan Lake). I april 2012 släpper han sin nya skiva som han spelade in med hjälp av finska krautrockarna Siinai.

20:30 Errors (UK)

Errors bildades 2004 av Simon Ward, Staphen Livingstone och Greg Paterson. Debuten kom 2005 med sjutumssingeln "Hans Herman" på Mogwais skivbolag Rock Action Records.