https://debaser.se/kalender/8318/ Debaser Slussen 2012-09-21 2012-09-21
Klubb
Datumet har passerat
Of Monsters And Men + Lay Low
Fre 21 SepSlussen, stora scenen

Of Monsters And Men + Lay Low

Sthlm Indie

Fre 21 Sep 19-03 slussen, stora scenen 20 år

Of Monsters And Men + Lay Low

Hyllade isländska Of Monsters And Men kommer till Sverige för två konserter i höst. Den 20 september besöker de Göteborg och dagen efter spelar de på Debaser Slussen i Stockholm.

Island kan upplevas som en isolerad plats på jorden men dess musikaliska kulturliv breder ut sig över hela världen med band som Sigur Rós, Múm och inte minst världsartisten Björk. Nu tar sig sextetten Of Monsters And Men (OMAM) och tränger sig in i fållan som håller sådan magnetisk tilldragning. Med bara två år som band har OMAM gått från två personer i ett sovrum till sex personer som vinner en isländsk version av Battle of The Bands och drar vidare till San Francisco för en exklusiv livespelning varefter de bollas runt i bloggosfären tills varenda kotte vet vilka de är.

Nu har OMAM hunnit signa en deal med stora Universal för en världsomspännande release av deras debut ”My Head Is An Animal”. Skivan har redan hunnit bli en favorit bland en stor skara fans och den folkrockiga arena-indien slår an en ton som får oss alla att vilja låna ett öra till bandet. Likheter hos The Arcade Fire har kommit på tal men man kan bli jämförd med sämre band än så och detta till trots så har OMAM ett sound som knyter väl an till den isländska myllan. En lyssning på ”Little Talks” och ni förstår varför man smittas direkt.

Sthlm Indie spelar bästa skivorna och håller i klubben inatt!

Spelschema

23:00 Of Monsters And Men (IS)

Of Monsters And Men kommer från Island där de startade 2009. 2011 signades bandet till Record Records där de släppte albumet "My Head Is An Animal" på Island. Bandet landade senare på Universal för en världsomspännande release av deras debutalbum.

22:00 Lay Low

Lay Low, eller Lovísa Elísabet Sigrúnardóttir som hon egentligen heter, har med inkännande röst format små glittrande, akustiska bluespärlor av nötta ord och känslor. 2006 släppte hon sitt debutalbum Please Don't Hate Me, och Lay Low har sedan dess hunnit uppträda på ett flertal platser runt om i världen.