https://debaser.se/kalender/9073/ Debaser Slussen 2012-08-25 2012-08-25
Klubb
Datumet har passerat
Bombettes + Solen
2012-08-25Slussen, stora scenen

Bombettes + Solen

Lost Sound

Lör 25 Aug Inne: 22-03
Ute: 15-03
slussen, stora scenen 20 år

Bombettes + Solen

Popagandaefterfest med Lost Sound + DJ Death och Törner

Popaganda, Debaser och Lost Sound presenterar den perfekta efterfesten!

I standard rock´n´roll-sättning började The Bombettes forma sitt sound 2005. Inspirerade av 60-tal, girlgroups, och DIY-kulturen spelar de dansant punkrock med snygga melodier. Efter flitigt turnerande i såväl Europa som USA har The Bombettes utvecklat ett starkt liveframträdande med svängiga punkrocklåtar som manar till dans. Texas har just återhämtat sig efter deras framträdanden på årets upplaga av festivalen South By Southwest och nu har de siktet inställt på Debaser Slussen.

The Bombettes har släppt två EPs och en fullängdare på Dennis Lyxzéns skivbolag Ny Våg.

Solen
"Fyra killar i nedre tjugoårsåldern som inte vill något hellre än att få se Solen gå upp. Deras första EP 'Ossians Sånger' tänder inga ljus i mörkret. De talar aldrig om för oss om Solen kommer gå upp. Istället sjunger de om det faktum att ingen ser Solen, att ingen ser ljuset den ger, för du står i vägen. Om hur de slits mellan att tryckt vara med dig i ditt mörker, att sitta fast och inte vilja komma loss, och att bygga ett eget hem. Utan att veta svaret tror jag aldrig de kommer våga släppa taget om dig, aldrig bygga ett eget hem och därmed aldrig se Solen. 'Ossians Sånger' bjuder på tre höglklassiga spår med hjälp av beroendeframkallande melodier, smekande oljud och övertygande sång. Det var länge sedan jag hörde ett band som fick det naiva hoppet att låta så här bra." - Mats Lindbladh, Musiken.

Skivspelandet tar DJ Death och Törner hand om!

Spelschema

00:00 The Bombettes

I standard rock´n´roll-sättning började The Bombettes forma sitt sound 2005. Inspirerade av 60-tal, girlgroups, och DIY-kulturen spelar de dansant punkrock med snygga melodier. Bandet har turnerat flitigt i både USA och Europa.

23:00 Solen

Solen har genom sin karakteristiska vemodspop samt explosiva och fängslande scennärvaro gjort sig kända som Sveriges bästa osignade band. Numera Sveriges bästa signade band sedan Solen i december 2013 gick ihop med Playground Music för att påbörja arbetet inför nya albumet. ”Till Dom Som Bryr Sig” släpptes 29 oktober 2014.