https://debaser.se/kalender/9098/ Debaser Medis 2012-08-11 2012-08-11
Klubb
Datumet har passerat
Kristian Anttila + Stormakten
Lör 11 AugMedis, stora scenen

Kristian Anttila + Stormakten

Lör 11 Aug Inne: 22-03
Ute: 16-24
medis, stora scenen 20 år

Kristian Anttila + Stormakten

Med ett nytt album i bagaget, "Djur & människor" som släpptes i april i år, besöker Kristian Anttila Debaser Medis den 11 augusti. Räkna med en skimrande känslostorm.

Senaste albumet är inspelad i en kyrka i Dalsland och producerad, mixad och mastrad av Kristian själv på Hisingen. Det är en skiva som markerar ett avstamp mot något nytt i både text, tonfall och produktion. En kreativ comeback och nystart på samma gång.

Hans poetiska mörker i kombination med musiken skapar en oemotståndlig och bisarr symbios av självhäftande popmelodier och nattsvart undergångslyrik. "Solig undergångspop", som Kristian själv titulerat den. Kort sagt lyckas han röra om i oss, nå ända in och blottlägga. Det är hans styrka.

STORMAKTEN
"Jag hör bara ditt hjärta slå" är en storslagen förlusthymn, tillika Stormaktens första singel från debutalbumet Skitliv, en lika delar hoppfull som förtvivlad historia om kärlek och sorg. Plattan spelades in på ett mentalsjukhus i vintertid, vilket kanske präglar musikens mörka sinnesstämning och sardoniska attityd. Detta är dock ingen musik som sjunker ner i hopplöshet, tvärtom så vill gänget kalla sig för fyra synnerligen dåliga förlorare som vägrar att ge upp tron på något stort och vackert. Och resultatet blir just det.

Det är en salig blandning av krautrock, glaciära synthar och tunga trummor. Ständigt drivande pop som omsluter en som en tät dimma. Det är skört men storslaget, melankoliskt men hoppfullt.

Spelschema

00:00 Kristian Anttila

2003 presenterade Kristian Anttila sig på den svenska popscenen. Otaliga listframgångar och över 400 spelningar senare har han lyckats sträcka sin karriär över tio år fylld med hits som ”Smutser”, ”Västra Frölunda”, ”Vill ha dig”, ”Paul Weller” och ”Hisingen-Manhattan”.

23:00 Stormakten

Stormakten började som en duo för drygt ett år sedan, gjorde sin livedebut som förband till Kriget och har sedan dess blivit större i sinnet och fler till antalet. De har med sin sköra men storslagna synthpop blivit ett givet inslag på den Stockholmska livescenen. Våren 2012 släppte de debutalbumet "Skitliv".