Från och med måndagen den 10 maj har vi öppet från kl 12.00 alla dagar vädret tillåter. Vi kommer öppna med förstärkt väderskydd i form av genomskinliga vindskydd på långsidorna, värmare på matavdelningen och stabilare markiser. Allt detta kommer göra oss mindre känsliga för eventuellt “svenskt sommarväder” och möjliggöra långa öppettider när det tillåts.

Restaurangrestriktioner ser vi ut att behöva leva med även denna sommar, så exakt hur öppettiderna kommer se ut längre fram vet vi inte, men till en början får vi stänga kl 20.00.

Det går ej att boka bord utan vi har endast drop in. Om det är kö till Pontonens sittplatser har vi i år ordnat så att det finns några barplatser i vänteavdelningen där den som vill kan ta en fördrink i väntan på bord.

Meny.

Precis som i fjol hittar du mat vi tycker passar att äta vid vattnet en svensk vår och sommar. Tänk vällagade klassiker, burgare, sallader, grillat och du är med. Spana in menyn och se om du håller med oss.

Vi är KRAV-märkta och jobbar med 100% ekologiska produkter gällande mejeriprodukter och ägg, delvis ekologiska grönsaker och enbart svenskt kött. Även vårt bryggkaffe och våra husviner och husölen är 100% ekologiskt. Samtliga vegetariska rätter går att få veganska. Vi stödjer hållbart fiske och köper fisk från Gårdsfisk samt andra hållbara fiskleverantörer. Sedan årsskiftet jobbar vi med fantastiska Klimato som hjälper oss få ner våra klimatutsläpp genom att mäta koldioxidutsläpp per maträtt och följa utsläppsutvecklingen jämfört mot tidigare perioder. Detta är oerhört viktigt med tanke på att livsmedelsproduktionen står för 20-25% av världens totala koldioxidsutsläpp. Som gäst kan du se vilken utsläppsvikt våra olika rätter har och om du så önskar väga in det när du väljer vad du vill äta. Vissa utsläppstunga rätter kommer vi ta ut en extra kostnad för och föra vidare till Solvatten, som klimatkompensation.

Take away.
De som vill ta med sig nåt ut i Tantolunden kommer att hitta take away i form av vår egentillverkade ekologiska glass och allt övrigt på menyn tillsammans med kaffe och övrig alkoholfri dryck. Take away serveras från bardelen närmast landgången. Take away går för övrigt även att få på hela menyn till 15% rabatt inne på Calexico’s.

Glass! 

I år kommer vi tillverka vår egen glass och sorbet, och utbudet kommer variera under sommarens gång. Vi startar med en kokossorbet och de första glassarna kommer vara citron/vanilj, choklad/kola och lakrits. Glassarna är tillverkade av svensk ekologisk kravmärkt grädde, mjölk och ägg.
  

Varmt välkomna önskar ett överladdat Team Debaser! 

Öppettider

Från och med 10 maj öppet alla dagar vädret tillåter, från 12.00.