https://debaser.se/kalender/10714/ Debaser Slussen 2013-06-14 2013-06-14
Klubb
Datumet har passerat
Tandem Sky
Fre 14 JunSlussen, stora scenen

Tandem Sky

Fre 14 Jun Ute 15-03
Inne 22-03
slussen, stora scenen 20 år

Tandem Sky

Djs: Henrik Hallberg & Stefan Thungren (Slow Blow) + Club Mates

Mikael Nordgren, även bekant genom Tiger Stripes och det underskattade bandet Blue från Örebro, har ett sprillans nytt spännande projekt tillsammans med Magnus Carlson från Weeping Willows och Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet. Man kan se det hela som en flirt med den dansanta engelska indie-scenen och som en logisk fortsättning och uppföljning på den klubbscen som Nordgren tillhört under flera år. De första smakproven har vi redan fått genom låtarna Victoria och New Dawn som fått fina remixer Jon Dasilva & Jesper Dahlbäck och Familjen. Det är tidlös sång av Magnus och en djup känsla för beats från Mikael.

8 april släpptes duons debut som fått ett mycket smakfullt konvolut signerat NYC’s Rob Carmichael ( aka SEEN). Plattan fick ett mycket bra mottagande i DN som delade ut betyget 4/5. Efter detta följer en klubbturné och ett DJ-set runtom i Skandinavien som supportas av Warner Music Sweden och We Manage With Love.

Djs: Henrik Hallberg & Stefan Thungren (Slow Blow)
Stefan Thungren och Henrik Hallberg är männen bakom klubben Slow Blow, en diskofil förening som sedan några år tillbaka även har muterat till en föreläsningsserie om brittiska acid house-revolutioner och bananplockning i västindien. I barmiljö betyder Slow Blow en vuxenorienterad BPM-stegring från Lovers Rock till CHM (Chicago Homo Music), och kanske lite Siobhan Fahey-relaterat däremellan.

Club Mates
Dj-duo bestående av stockholmstjejerna Harriet Ramato och Arina Logacheva. Tillsammans spelar de en dansant blandning av house och UK garage som kommer att hålla er på fötterna hela natten lång. Var beredda på ett ordentligt röj på dansgolvet.

På UTESERVERINGEN spelar Victor Johansson – till vardags nöjesredaktör på tidningen Café – återvänder till Debaser Slussen för ännu en spelning stökig pop och dansant rock'n'roll. På fredag har han med sig sin vapendragare Emil Persson. Kan bara bli magiskt.

Spelschema

23:30 Tandem Sky

Tandem Sky är den självklara produkten från två musiker som på var sitt håll hela tiden strävat att förnya sina talanger, att testa sina gränser. Den röda tråd som hela tiden genomsyrat både Magnus Carlsons och Mikael Nordgrens respektive musik har varit deras förmåga att alltid låta lite mera indie, lite mera kvalitativt än mainstreamskvalet. Hårt svängande beats med Mikaels typiskt melodiösa, skira anslag ackompanjerar Magnus karaktäristiska röst – möt Tandem Sky.