https://debaser.se/kalender/11197/ Debaser Malmö 2013-09-21 2013-09-21
Klubb
Datumet har passerat
The Wedding Present
Lör 21 SepMalmö, inne

The Wedding Present

Lör 21 Sep Inne: 19-03
Ute: 19-03
malmö, inne 20 år

The Wedding Present

The Hit Parade turns 21 + Konstpretton

Året är 1992 och The Wedding Present från Leeds bestämmer sig för att slå Elvis Presley´s rekord i antal hits under en 12-månaders period. Kanske inte så revolutionerande idag, men då, 1992 var det en helt unik sak att släppa en låt i månaden i form av limiterade vinylsjuor. I januari släpptes "Blue Eyes" och i slutet av året i december fick vi höra "No Christmas". Varje singel hade en cover som B-sida, med så vitt skilda saker som vackra (The Go Betweens "Cattle and Cane") till ganska märkliga (U.F.O. av Barry Gray). Alla dessa låtar gjorde att vi kunde se bandet på Top Of The Pops hela fyra gånger under ett år.

I september kommer bandet till Debaser i Malmö och Stockholm, Slussen, för att framföra dessa A-sidor tillsammans med andra klassiska låtar från The Wedding Present´s vid det här laget ganska så välfyllda jukebox. Ska vi hoppas på saker som "Brassneck", "Kennedy", "Nobody´s Twisting Your Arm", "Once More", At the Edge", "My Favourite Dress", "A Million Miles", "Why are you being so Reasonable Now?" m fl. Hursom lär detta bli en högtidsstund för er som gillar skolundervisning i ämnet engelsk distad pop.

Konstpretton spelar det bästa av det bästa hela kvällen, pop, dans, lite rock och electro.

Spelschema

22:30 The Wedding Present (UK)

Indierockbandet The Wedding Present eller "The Weddoes", som de kallas av sina fans, startades i Leeds, England, 1985. 1991 släppte de sitt kritikerrosade album "Seamonsters".