https://debaser.se/kalender/1414/ Debaser Medis 2008-11-27 2008-11-27
Klubb
Datumet har passerat
Rätt till vård-festivalen
2008-11-27Medis, stora scenen

Rätt till vård-festivalen

Tor 27 Nov 19-02 medis, stora scenen 18

Rätt till vård-festivalen

Robyn + Weeping Willows + Anna Järvinen + The Sweptaways m.fl.

Vi kommer att släppa överblivna biljetter i dörren samma dag från kl 19 och framåt. Först till kvarn.

Den svenska artisteliten är med och skapar Rätt till vård-festivalen för att uppmärksamma frågan om asylsökandes och papperslösas rätt till vård. Det blir en magnifik kväll på Debaser Medis med två scener och följande akter; Robyn, Anna Järvinen, Weeping Willows, The Sweptaways, Twig, Elenette och Elias & the Wizzkids! DJ:andet står inga mindre än Kornél Kovács och Boeoes Kaelstigen för och det utlovas överaskningar både i lokalen och på scenen och intäkterna går till kliniker som behandlar papperslösa.

Festivalen är också i Göteborg den 25 november då med andra akter. Alla ställer upp pro bono och intäkterna från de två arrangemangen tillfaller kliniker som behandlar papperslösa.

Sverige är ett av de mest restriktiva länderna i Europa vad gäller vård för papperslösa, trots att vår inställning i frågan innebär ett brott mot de mänskliga rättigheterna. Motståndet mot lagstiftningen är brett och sträcker sig från både Röda Korset och Läkarförbundet till kyrkliga organisationer samt tvärs över partigränserna. Med festivalen vill vi skapa debatt och lyfta fram frågan i rampljuset inför en kommande utredning

Första band på scen kl 19:30. Kom i tid!!!!

Spelschema

22:30 Robyn

Svenska Robyn upptäcktes som 13-åring av artisten Meja som fixade upp Robyn med ett kontrakt med Ricochet Record. Som 16-åring fick Robyn sina första hittar med låtarna "You've Got That Something" och "Do You Really Want Me". Debutplattan "Robyn Is Here" jobbade hon fram tillsammans med legendariska producenterna Max Martin och Denniz Pop. 1999 kom album nummer två, "My Truth". 2002 släpptes "Don't Stop The Music". 2005 skapade Robyn sin egna label Konichiwa Records där hon släppte sitt självbetitlade fjärde album, som bland annat innehöll singeln "Be Mine". Plattan släpptes i England 2007 och låten "With Every Heartbeat" nådde hela vägen till engelska listans förstaplacering.

23:00 Weeping Willows

Sagan om Weeping Willows började sommaren 1994 på Restaurang Kvarnen på Söder i Stockholm där sångaren Magnus Carlson och tamburinisten Thomas Sundgren bägge jobbade som bartenders och som konstellationen The Hillbilly Boys gjorde sin första spelning inför en fullsatt ölhall. I publiken satt delar av Apache, som backar Stefan Sundström. Detta ledde till att Magnus och Thomas också fick vara med och spela på några av Sundströms gig. Snart bestämde de sig för att spela mer tillsammans och bestämde sig för namnet Weeping Willows. Debutplattan "Broken Promise Land" kom 1997 och både den och singeln med samma namn mottogs av publiken med öppna armar. 1999 kom "Endless Night" som följdes av albumen "Into The Light", "Presence" och 2007 kom plattan "Fear & Love".

20:00 Anna Järvinen

Anna Järvinen har en bakgrund i bandet Granada och solodebuterade 2007 med det kritikerrosade albumet Jag fick feeling. Sedan dess har ytterligare två album, Man var bland molnen (2009) och Anna själv tredje (2011) kommit.

19:30 Elias and the Wizzkids

Elias Åkesson har sett framgångar både med sitt band Elias and the Wizzkids och sitt en-mannaband enkelt titulerat Elias one man band. Elias växte upp i Falun och spelade länge gitarr och sjöng på svenska i ett popband där. Men det räckte inte för Elias som fann att det mesta stöptes i samma form. Han bytte elgitarren mot en akustisk, ett munspel och ett piano. Och svenskan blev engelska. Sakta men säkert växte sig låtarna och soundet speciellt för Elias and the Wizzkids och Elias one man band fram. Elias började spela som gatumusikant i Uppsala och snart därefter väntade festivalspelningar och klubbspelningar.