https://debaser.se/kalender/14489/ Debaser Strand 2014-12-05 2014-12-05
Klubb
Datumet har passerat
Silvana Imam + FOR BDK
2014-12-05Strand, stora scenen

Silvana Imam + FOR BDK

Fre 5 Dec 19-03
Happy Hour: 19-20
strand, stora scenen 20 år
Evenemang på Facebook. Boka bord och ät varmrätt i restaurangen så får du gå förbi kön.
electronic

Silvana Imam + FOR BDK

+ RMH SWEDENSYSTEM + VBDFR

”När Du Ser Mig • Se Dig” är det sista Silvana Imam säger på sin nya ep, uppföljaren till debutalbumet ”Rekviem” från förra året. Det är också titeln på ep:n. En titel som förklarar exakt vad Silvana Imam handlar om:

När du ser Silvana är det dina kamper, din bakgrund, din kärlek du möter. Silvana Imam är din röst, dina knutna nävar. Dina fötter som tar dig framåt, bort och tillbaka. Och du är Silvana, hennes röst är din.

När singeln ”I•M•A•M” släpptes i mars var den i det lilla en presentation av artisten Silvana Imam. I det stora var den en programförklaring mot de kalla vindar som blåser över Europa och Sverige.

”I•M•A•M”, som inleder ep:n, är en knuten näve sträckt högt upp i luften; mot rasism, sexism och homofobi. En arm runt axeln på alla som lever under förtryck, hot och skräck. En stark hand i en svagare.

På ”När Du Ser Mig • Se Dig” är denna tematik genomgående. Drömmen om ett samhälle som talar om solidaritet snarare än tolerans är ständigt närvarande. Drömmen om en värld där jantelagen aldrig kväver människans rätt att vara fri, att vara sin egen och sig själv.

På ”När Du Ser Mig • Se Dig” är det en rakare Silvana Imam vi hör än på ”Rekviem”. Både musikaliskt och textmässigt. Den atmosfäriska ljudbilden från debutalbumet har ersatts av ett sound som är mer avskalat och större, samtidigt. Det träffar hårdare och mer direkt. Hon fraserar på ett sätt hon inte gjort tidigare. En nyfunnen hunger finns i texterna, som är mer direkta än förut och vassare på samma gång.

- Jag kunde inte längre hålla tillbaka, fortsätta vara subtil eller använda mig av för många metaforer. Ni har skapat ett monster.

FOR BDK
Drugbeat duon For BDK består av Markus och Adele. Deras musik har en mycket speciell och egen stil som är olikt allt annat du tidigare hört i Sverige.

I maj 2014 släppte de sitt debutalbum, "For Body Drugs and Kicks", en platta som fick stor uppmärksamhet. GAFFA, som gav albumet 5/6, skrev bland annat: "For Body Drugs And Kicks bygger på rå styrka som tar sig uttryck i ett pulserande, dovt och aggressivt elektroniskt ljudlandskap."

Kort sagt: Missa inte!

Spelschema

23:00 Silvana Imam

”När Du Ser Mig • Se Dig” är det sista Silvana Imam säger på sin nya ep, uppföljaren till debutalbumet ”Rekviem” från förra året. Det är också titeln på ep:n. En titel som förklarar exakt vad Silvana Imam handlar om: När du ser Silvana är det dina kamper, din bakgrund, din kärlek du möter. Silvana Imam är din röst, dina knutna nävar. Dina fötter som tar dig framåt, bort och tillbaka. Och du är Silvana, hennes röst är din.

22:00 For BDK

Stockholmsduon For BDK bildades 2012 efter att Marcus Borrman och Adele Kosman träffats på en dålig klubb med ännu sämre musik. Själva beskriver de sin musik som drugbeat medan andra kallat det för elektronisk pop och i februari 2013 släppte de sin debutsingel "New Ways of Digging Deeper" med b-sidan "Pale Skin". 2014 släppte de albumet "For Body Drugs And Kicks".