https://debaser.se/kalender/21564/ Debaser Strand 2019-05-10 2019-05-10
Klubb
Datumet har passerat
Sambassadeur | Honeymilk | DJs No Time For Us
Fre 10 MajStrand, stora scenen

Sambassadeur | Honeymilk | DJs No Time For Us

Fre 10 Maj Kl 20-03
Live ca kl 21:30
strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)

Sambassadeur | Honeymilk | DJs No Time For Us

Efter sju års frånvaro är Sambassadeur tillbaka! Samarbetet med producenten Mattias Glavå fortsätter och första singel ut är Foot of Afrikka. Foot of Afrikka är inspelad i Stockholm tillsammans med inga mindre än Gustav Ejstes och Reine Fiske från Dungen, Christoffer Gunrup från The Amazing samt Ramo Spatalovic (Joel Alme/Franke). 

”Låten spelades in under en förmiddag i Solna, vi hade missat att skicka över låten i förväg så ingen hade hört den när vi satte igång men det gick ju bra ändå. Halva skivan är inspelad i Stockholm, alltid härligt att komma bort ett tag. Att ”komma bort” och att folk har olika sätt att göra detta på kan man väl också säga att låten handlar om.” 

Efter att ha släppt tre fullängdare på Labrador (Radio dept, SKWBN, Ingenting) har Sambassadeur nu valt att gå sin egen väg. Survival som albumet heter släpps 12 april och blir det första släppet på bandets nystartade label European Records.

Sambassadeur från Göteborg bildades 2003. Deras första skiva ”Sambassadeur”, släpptes 2005. Det som från början inte var menat att bli någonting, resulterade istället i något som skulle kunna kallas karriär. 2007 började de samarbeta med Mattias Glavå och de spelade in det hyllade albumet Migration tillsammans. Detta ledde till att de blev nominerade till ”Årets Pop” på P3 Guld, utsålda europaturnéer och att bl a Jarvis Cocker fick upp ögonen för bandet. 2010 släpptes Sambassadeurs tredje fullängdare ”European”. Även denna skiva hyllades i svensk och internationell press.