https://debaser.se/kalender/2266/ Debaser Medis 2009-07-01 2009-07-01
Klubb
Datumet har passerat
NEUROSIS
Ons 1 JulMedis, stora scenen

NEUROSISOns 1 Jul Inne 19-01 medis, stora scenen 18 (20 efter konsert)

NEUROSIS

+ Amenra

Den 26 juni 2007 var en sommarnatt som etsat sig fast i vårt minne. Då spelade Neurosis på ett fullsmockat Debaser Medis, värmen var olidlig och konserten fruktansvärt underbar. Musikhistoria skrevs då och nu fortsätter historieskrivningen - Neurosis kommer tillbaka till Sverige och Debaser för spelningar både i Stockholm och Malmö.

Bandet från Oakland blandar atmosfärisk postmetal & hardcore med postrock och har sina största fans i Mastodon, Tool och Isis. Deras scenshower är kultförklarade och inkluderar videokonstnären Josh Graham som bidrar med psykadeliska videoklipp för att förstärka musiken. Bandet har sagt att de aldrig mer ska turnera, så detta är troligtvis den sista chansen någonsin att se dem live.

Hårdaste klubben Blod och Svärd spelar skivor före och efter konserten!

Spelschema

20:30 Neurosis (US)

Stenhårda Neurosis från Oakland, Kalifornien i USA tillhör de ledande banden inom post-metal med sin alldeles speciella ljudbild och sitt psykadeliska bildspel. Atmosfäriska och oefterhärmliga är en bra sammanfattning.

Bandet som bildades 1985 spelade till en början hardcore för att sedan utvecklas till vad de är idag. Band som influerats är Isis och Mastodon.

Bandet driver också ett eget skivbolag, Neurot Records, som ger ut bandmedlemmarnas sidoprojekt samt en mängd andra experimentella metalband.