https://debaser.se/kalender/23259/ Debaser Strand 2021-05-07 2021-05-07
Klubb
Framflyttat
Rocket From The Crypt - Nytt datum inom kort
Fre 7 MajStrand, stora scenen

Rocket From The Crypt - Nytt datum inom kort

Fre 7 Maj Dörrar: 19.00
Om du hade köpt biljett för den 8 maj 2020, gäller biljetten för detta evenemang.
strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)
Evenemang på Facebook.

Rocket From The Crypt - Nytt datum inom kort

Högenergisk, blåsuppbackad punk'n'roll i kombination med synkroniserade scenkostymer och dansrörelser stod för en oväntad framgångssaga.

Som rejält bröt av mot britpopvågen i mitten av nittiotalet. Plötsligt tog då Rocket From The Crypt steget från den amerikanska underjorden till de internationella topplistorna och turnéerna, som bland annat innefattade flera bejublade spelningar i Sverige. De gjorde det dels tack vare albumet 'Scream, Dracula, Scream!' och dels av en liveshow som gnistrade av en sällan skådad lust och intensitet.  

I San Diego under sent åttiotal bildades Rocket From The Crypt av den karismatiske sångaren och gitarristen John ”Speedo” Reis. De fick kritikersuccéer med de tidiga indiesläppen, 'Circa: Now!' och 'Hot Charity', men saker tog utan tvekan fart med 'Scream, Dracula, Scream!', som när det begav sig beskrevs så här i NME: ”It is the most monstrously unrepentant slam into dopey old rock’n’roll since AC/DC's mighty ’Ballbreaker’.” 
Efter ytterligare ett par skivor gick bandet skilda vägar 2005 men har sedan dess återförenats några gånger och är i dag livemässigt en urkraft utan dess like.