https://debaser.se/kalender/24011/ Debaser Strand 2021-09-12 2021-09-12
Klubb
GZA/The Genius
Sön 12 SepStrand, stora scenen

GZA/The Genius

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

325 kr + serviceavgift

Sön 12 Sep Öppnar kl 18:30
Biljett till 25/3 -2020 och 30/3 -2021 gäller även till detta evenemang.
strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
hip hop

GZA/The Genius

Liquid Swords 25th Anniversary Tour

GZA flyttar hela sin Europaturné till september 2021 p.g.a. av den rådande Covid 19 situationen, redan köpta biljetter gäller till det nya datumet 30 mars på Debaser.Vi blickar framåt och peppar inför en riktigt Tung konsert!

***

GZA återvänder till Europa med 25-års jubileumsturnén för sitt kultförklarde debutalbum ”Liquid Swords” från 1995.

Vi kan även räkna med att få höra flera Wu-Tang-klassiker under kvällen. Liquid Swords producerades helt och hållet av Wu-Tang-generalen RZA som är erkänd som en av världens absolut bästa hiphop-producenter, skivan gästades även av samtliga övriga Wu-medlemmar på micken. Albumet anses av många vara den bästa soloplatta som släppts från en medlem i Wu-Tang-kollektivet och det var även på denna skiva som GZA rättfärdigade sitt rykte som den vassaste lyricisten i hela klanen.

Redan under 80-talet hade GZA en grupp tillsammans med sina kusiner Ol'Dirty Bastard & RZA som hette "All in together now”.  Det var dock inte förrän 1992 som RZA grundade Wu-Tang.  Gruppen började spela in sitt första album och släppte året därpå det monumentala debutalbumet "Enter The Wu-Tang (36 Chambers)".  

Under det senaste decenniet har GZA även börjat föreläsa på universitet som Harvard, men även på gymnasieskolor i sin egen hemstad New York för att inspirera elever och få dem att intressera sig mer för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar. GZA är även aktuell med en ny tv-serie på Netflix som heter Liquid Science (https://www.netflix.com/se-en/title/80234004). I serien reser GZA jorden runt och träffar olika forskare och tar reda på hur modern vetenskap har förändrat våra liv.

Vi ser fram emot en legendarisk och tung afton i regi av geniet GZA!