https://debaser.se/kalender/25357/ Debaser Strand 2023-06-19 2023-06-19
Klubb
Built to Spill
2023-06-19Strand, stora scenen

Built to Spill

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

295 kr + serviceavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Mån 19 Jun Insläpp 19.00 strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)

Built to Spill

Med nya plattan When the Wind Forgets Your Name kommer Built to Spill till Debaser!

När den amerikanska alternativrockens 90-tal ska sammanfattas har Built To Spill en given roll. Inte nödvändigtvis för att de alltid skramlade så annorlunda från andra band, utan snarare för att de gjorde det bättre och mer angeläget än de flesta. I höstas landade den nya plattan When the Wind Forgets Your Name, och i sommar återvänder bandet till Sverige för tre spelningar – 17 juni på Plan B i Malmö, 19 juni på Debaser i Stockholm och 21 juni på Pustervik i Göteborg. Biljettsläpp onsdag 18 januari klockan 10.00!  

Med medryckande popmelodier och okonventionella, fragmentariska kompositioner så byggde den egensinne bandledaren Dough Martsch upp en hängiven fanskara – alltid förankrat i den underjord som en gång formade bandet. Och precis som kollegan J Mascis i Dinosaur Jr. så blev Martsch något av en osannolik gitarrhjälte. Av olika anledningar slapp dock Built To Spill bära oket av att tituleras rockens nästa stora hopp. Kanske är det just därför som bandet har kunnat fortsätta släppa relevant musik tillsammans, nu senast med fina When the Wind Forgets Your Name från i höstas.