https://debaser.se/kalender/25551/ Debaser Strand 2023-04-21 2023-04-21
Klubb
King Dude (US) | Mika Häkki
2023-04-21Strand, bar brooklyn

King Dude (US) | Mika Häkki

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

259 kr + serviceavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Fre 21 Apr Bar Brooklyn öppnar 17.00
Insläpp: 18.30
strand, bar brooklyn 20 år (18 år med förköpsbiljett)
Evenemang på Facebook.

King Dude (US) | Mika Häkki

Den mörka folksångaren återvänder till Sverige för några utvalda datum och denna kväll intar han Bar Brooklyn i Stockholm.

King Dude för samman många variationer av influenser i sitt
musikskapande. Allt från brittisk folk, Americana, country och klassisk blues kan höras i hans låtar. Även den tyngre sidan av heavy metal och det ekande mörkret från black metal-scenen har lyckats få plats i musiken. 
Resultatet blir en gripande resa över ensamma öknar, röda hav
och himmel o helvete.Support:MIKA HÄKKI

För de flesta är Mika mer känd som basisten i doom/stoner-giganterna Monolord men denna kväll intar han scenen med sitt hyllade solo-projekt.När pandemin slog till och turnèer världen över uteblev, passade Mika på att för första gången skriva eget material.

Med hjärtat i americana-musiken blandat med svenskt/finskt vemod och med texter på både svenska och engelska gick Mika in i studion tillsammans med Kristoffer Ragnstam. Resultatet blev och är fantastiskt! 
Debuten "Vemod" släpptes den 4:e November förra året och bjuder lyssnaren på en resan genom tidernas americana/country/folk-scen. På scen kommer Mika få sällskap av Kristoffer Ragnstam (trummor) och Krister Selander (bas).