https://debaser.se/kalender/25760/ Debaser Strand 2023-11-02 2023-11-02
Klubb
Datumet har passerat
Brass Against
2023-11-02Strand, stora scenen

Brass Against

Tor 2 Nov Insläpp: 18.30
20.00 Brass Against
strand, stora scenen 18 år (13 år i målsmans sällskap)

Brass Against

Test

Test VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE VÄSKOR PÅ KONSERTEN MED BRASS AGAINST! Igår införde Polismyndigheten restriktioner mot att ta med väskor till större evenemang. Debaser kommer konsekvent att följa dessa regler och införa total förbud mot väskor på samtliga konserter, detta oavsett storlek eller modell. Väskor kommer inte heller kunnas hängas in i garderoben då den är belägen innanför entrén. Undantag kommer endast göras för specifika medicinska skäl av personal på plats. Mer information om väskförbudet går att läsa på Polisen.se

Konserten arrangeras av FKP Scorpio.
Ur ett turbulent samtidspolitiskt klimat föddes musikkollektivet Brass Against. Och gruppens syfte manifesterar sig i själva bandnamnet. ”Bleckblås mot” låter inte lika slagfärdigt som engelskans ”Brass Against”. Men likt det Rage Against the Machine som de både tolkar och inspirerats av bär de motståndet i både namn och praktik.

Renässansen för hypernationalism och reaktionär politik i USA sporrade gitarristen BradHammonds till handling. Symptomatiskt nog startade han Brass Against samma år 2017 somDonald Trump valdes in som president. Hammonds och saxofonisten Andy Gutauskas samlade ihop ett gäng musikervänner och motståndsorkestern var född.

Med glödande kampvilja och musiken som vapen har Brass Against tagit sig an världen. Utrustade med en repertoar av vitala och originella tolkningar av klassiska rock- och hiphoplåtar, samt egenskrivet material, stormar de mot sociala orättvisor och förtryck.Brooklyn-orkestern tolkar låtar av grupper som Public Enemy, Led Zeppelin och BlackSabbath och allt däremellan. Men även framtida klassiker av färskare akter, som KendrickLamar och Run the Jewels. Blåsorkesterns sound färgas lika mycket av svängigt funkgung som färgstark rock. Kollektivets omtumlande livespelningar, med den energiska frontkvinnan och sångerskan Sophia Urista i spetsen, är omtalade för sin intensitet och kraft. Protestmusik är mer relevant än någonsin – och sällan kommer kampsångerna lika svängig touch engagerande som med Brass Against.