https://debaser.se/kalender/26174/ Debaser Strand 2023-11-25 2023-11-25
Klubb
Datumet har passerat
Klubb Voyage
2023-11-25Strand, bar brooklyn

Klubb Voyage

Lör 25 Nov 23-03 strand, bar brooklyn 20

Klubb Voyage

Tänk dig en kväll på Manhattan 1979 och ett disco inferno på den legendariska klubben Studio 54

Klubb Voyage är tillbaka och förvandlar Debaser till ett klassiskt diskotek för en kväll med resident DJn Karin Bernstrup.
Tänk dig en kväll på Manhattan 1979 och ett disco inferno på den legendariska klubben Studio 54. Klubben har varit igång ett par år, under ledning av de skattefifflande laddtorskarna Steve Rubell och Ian Schrager. 

Till premiären skickar de över 5 000 inbjudningar till A-kändisar och jet set-folk som Cher, Mick och Bianca Jagger och Debbie Harry. Utanför dörrarna ringlar köerna långa. Några få lyckliga lyckas charma den hårda dörrvakten Marc Benecke, men Warren Beatty, Frank Sinatra och tusentals andra får nöja sig med att höra basgångarna av den nya musiken tränga ut ur lokalen. Vilken ny musik, förresten? Discon, såklart! Dansmusiken som tar form under 1970-talet i afroamerikanska kretsar samt i gaycommunityt i New York och Philadelphia. 

Det karakäristiska groovet av four on the floor-rytmer, synkoperade basgångar, elpianon, synthar, brassektioner och rytmgitarrer och de sorglösa texterna om dans och musik får genren att dominera både dansgolv och Billboardlistor under 70-talet. 1979 års Billboardlista toppas av artister som Donna Summer, Chic, Gloria Gaynor och Village People. De både spelas på och besöker Studio 54 under guldåren, fram till februari 1980 då ägarna dömss för skattebrott och klubben stänger. 
Tillbaka till 2023 och Stockholm. Låt oss återskapa känslan av en klubbkväll under discons storhetstid på höstens enda Voyage!


VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE FÖRBUD AV VÄSKOR! Den 1 november införde Polismyndigheten restriktioner mot att ta med väskor till större evenemang. Debaser kommer konsekvent att följa dessa regler och endast tillåta visiterade väskor som är mindre än ett A4-papper Storlek: 15x20 cm. Undantag kommer endast göras för specifika medicinska skäl av personal på plats. Mer information om väskförbudet går att läsa på Polisen.se