https://debaser.se/kalender/26228/ Debaser Strand 2024-02-10 2024-02-10
Klubb
Harsh Symmetry | Klubb Död
2024-02-10Strand, bar brooklyn

Harsh Symmetry | Klubb Död

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

200 kr + serviceavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Lör 10 Feb Bar Brooklyn öppnar 17.00
Evenemangstart: 19.00
strand, bar brooklyn 20 år (18 år med förköpsbiljett)

Harsh Symmetry | Klubb Död

Ett mörkt 80s-revival-projekt från Kalifornien


VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE FÖRBUD AV VÄSKOR! Den 1 november införde Polismyndigheten restriktioner mot att ta med väskor till större evenemang. Debaser kommer konsekvent att följa dessa regler och endast tillåta visiterade väskor som är mindre än ett A4-papper Storlek: 15x20 cm. Undantag kommer endast göras för specifika medicinska skäl av personal på plats. Mer information om väskförbudet går att läsa på Polisen.se


Klubb DÖD presenterar stolt:

HARSH SYMMETRY - Ett mörkt 80s-revival-projekt från Kalifornien, är vad som bjuds på denna kväll. Harsh Symmetry är ett synthdrivet projekt skapat av Julian Sharwarko. Man kan höra en nostalgisk men fräsch inspiration av samtida musikprojekt inom genres såsom darkwave och minimal wave, men oundvikligen också influenser från 80-talets postpunk och new wave. Det låter tillfredställande okomplicerat men ändå pulserande och levande!

Har du inte redan lyssnat på Harsh Symmetry så rekommenderas att börja med debutsingeln från 2022, 'Mirror Twinâ', som hittills har toppat lyssnarlistorna. Man välkomnas direkt in i en mörk och eterisk atmosfär där man trivs med den mörka och gotiska nostalgin. De vackra och poetiska texterna gör här sin markering. Det råder ingen tvekan om att självförtroende utstrålas i Harsh Symmetrys debut och att de hör hemma i den moderna darkwave-rörelsen.

Man får ta sig vidare till upptempolåten 'Pugilist', från debutalbumet 'Display Model', från 2022 (Fabrika Rekords: She Past Away, Selofan, Lebanon Hanover) där man börjar fastna för Sharwarkos uttrycksfulla och melodiösa sång och de suggestivt drivande ljuden av en tungt drivande modularsynth. Näst på tur får vara den dynamiska 'Blind' från den tvåspåriga EP:n från 2023 med de oemotståndliga synthbeatsen som påminner om Absolute Body Control men även om Boy Harsher, tills Sharwarkos röst målar rummet med melankoli och de tuffa syntharna rinner plötsligt samman i sköra och ömsinta gitarrslingor.

I albumet 'Imitation' som släpptes i september 2023, råder en hygglig variation över albumets tio spår, med mycket textur och substans inpackat i låtarna. Återigen så möts man av en drömsk atmosfär och en tidlös känsla som går väl ihop med Sharwarkos sörjande och melankoliska röst som liksom knyter samman allting. Det ekar över syntharna i en dystopisk och psykedelisk aura. Denna blandning av rå mänsklighet och elektroniska hypnotiserande takter, resulterar i en musikalisk upplevelse som är rysande atmosfärisk och oemotståndligt dansant.

Saknar du föregångare och kultakter såsom Clan of Xymox, This Mortal Coil och The Frozen Autumn, men vill ändå se något inspirerande och nytt, ska du inte missa denna kväll!