https://debaser.se/kalender/9316/ Debaser Medis 2012-11-28 2012-11-28
Klubb
Datumet har passerat
Tingsek + Allen Stone
2012-11-28Medis, stora scenen

Tingsek + Allen Stone

Ons 28 Nov 19-01 medis, stora scenen 18 år

Tingsek + Allen Stone

Magnus Tingsek, Sveriges egna soulboy, prisar nu Debaser ännu en gång med sin musik. Med ett sound som blandar friskt bland soul, blues, rhytm och pop, utgör Tingsek ett unikt kort i Sveriges kortlek av artister. En talang som lyckas bemästra nya stilar gång på gång och med en spelglädje svår att hitta hos någon annan.

Karriären började med brorsan i källarstudion i Södra Sandby och 2006 kom stora genombrottet med albumet ”World Of Its Own”. Efter det har det blivit flera fullängdare till, senast ett unikt samarbete med stråkkvartetten Vindla. Alla album har producerats, mixats och på egen hand spelats in av Magnus Tingsek och siktet är nu näst inställt på att slå internationellt. Så missa inte chansen att uppleva Tingsek innan resten av världen lägger vantarna på honom!

ALLEN STONE
I längden kanske det blir smått störande att ha så många som skriver, pratar och twittrar om vilket geni man är. I detta fall går det dock inte att göra någonting annat än att fortsätta att prisa soultalangen, prästsonen och sångfågeln; Allen Stone.

Allen Stone. Endast tjugofyra år gammal men redan välkänd och med tre plattor i bagaget. Han började sin sångkarriär i sin pappas kyrka i en småstad i USA, men det var inte förrän senare när han blev introducerad för soulstjärnor som Marvin Gaye och Aretha Franklin som hans musik började gnistra av intensiv passion, vilket så småningom förde Allen hem till sin musikaliska plattform.

Det är med djup inlevelse och en gnutta humor som Stone delar med sig av sina personliga och trallvänliga melodier, som små anekdoter hur hans liv. Allens röst svävar smidigt och mjukt, och för tankarna tillbaka till Stevie Wonders storhetstid. Detta till trots är Allen Stone något alldeles nytt och unikt; en ledande stjärna i den moderna soulen. Nu besöker han Sverige och Debaser.

Spelschema

22:30 Tingsek

Magnus Tingsek föddes 1978 i Skåne, och har etablerat sig som en av Sveriges mest älskvärda soulartister. Hans debutalbum, Tingsek, släpptes 2005 och 2009 startade han sitt egna skivbolag, World Of Its Own Recordings, där han 2011 släppte plattan Tingsek & Vindla String Quartet feat. Måns Mernsten.

20:30 Allen Stone (US)