https://debaser.se/kalender/9890/ Debaser Slussen 2012-11-16 2012-11-16
Klubb
Datumet har passerat
Israel Nash Gripka
2012-11-16Slussen, dfb

Israel Nash Gripka

Fre 16 Nov 18-22 slussen, dfb 20 år

Israel Nash Gripka

Pet Sounds och Rootsy Live Presenterar:

En Exklusiv kväll med Israel Nash Gripka i DFB på Debaser Slussen!

Israel har gjort stora avtryck i Sverige genom ett frenetiskt turnerande och explosiva shower. Många är överens om att vi ser en stjärna i kommande. Skivan ”Barndoors And Concrete Floors” hamnade på mångas årsbästalistor och parkerade några veckor på Albumlistans Top 20. Den stora skillnaden mellan ”Barndoors” och de flesta andra på listor av alla de slag är att skivan också parkerat i människors cd-spelare och bilstereos. Det är musik man inte överger, Det går inte att sluta lyssna, Det är musik och sånger med tidlösa egenskaper.

Det är en kvalité som går långt utanför hypen och floden av nyheter och trender. Det är en kvaltité som bekräftar att jämförelserna med Bruce Springsteen, Neil Young, John Fogerty och Ryan Adams inte är en överdrift.

Den här gången kommer Israel Sverige mellan två skivor. Den nya är inspelad analogt hemma på ranchen i ”hillcountry” utanför Austin, Texas. Bandet är detsamma och all den inspiration och bandkänsla 1,5 års konstant turnérande kan ge har växlats in till ett kommande mästerverk. Israel ger två små exklusiva solokonserter. I Stockholm på Debaser Slussens bakficka för endast 100 personer.

Konserten är uppdelad i två delar. En del där han framför det gamla materialet och berättar om historierna bakom. Konserten avslutas med att Israel tillsammans med sin multiinstrumentalist Eric Swanson presenterar några av de nyinspelade låtarna.

Biljetterna kostar 200 + 20 kr och finns bara att köpa i Pet Sounds skivbutik på Skånegatan i Stockholm.

Observera tiden, live kl 20:00.

Spelschema

20:00 Israel Nash (US)