https://debaser.se/kalender/14061/ Debaser Strand 2014-11-01 2014-11-01
Klubb
Datumet har passerat
Beatrice Eli (Live) - Releasefest för "Die Another Day"
2014-11-01Strand, stora scenen

Beatrice Eli (Live) - Releasefest för "Die Another Day"

Lör 1 Nov 19-03
Happy Hour: 19-20
strand, stora scenen 20 år
Evenemang på Facebook.

Beatrice Eli (Live) - Releasefest för "Die Another Day"

DJs: Date + Namaste + Mahoyo + Ami Mörén

Välkomna på releasefest för Beatrice Elis debutplatta "Die Another Day"!! Releasedatum: 22 oktober 2014.

Live: Beatrice Eli
DJs: Beatrice Eli + Date + Namaste + Mahoyo + Ami Morén

Inom loppet av tre minuter har Beatrice Eli förgjort en hel lyssnarskara och krossat allt eventuellt motstånd. Med ett pansarvagnstungt beat som håller pulsen stadig och en röst som tränger sig rakt in i hjärtat har hon stegat in i vårt kollektiva medvetande. Singeln 'Girls' bygger på ett beat Eli gjorde under en tung period av skrivkramp. Det är en låt om sexualitet, åtrå och ärlighet från ett perspektiv som är underrepresenterat i popmusik.

På kort tid har Eli lagt grunden för en karriär som kan få samma omfång som en artist som Björk; experimentlustan kopulerar vilt med viljan att beröra och hon gör det så oerhört bra. Eli släppte debut-Ep:n ’It’s over’ 2012 som fick både The Guardian och Pitchfork att utbrista i glädjerop samt utsågs av Nöjesguiden till en av årets bästa skivor. Så här löd motiveringen: ”Debut-EP:n må vara kort, men är fylld med så imponerande textförfattande, och vackert melodiös melankoli som knyter sig som en smärtsam rosett kring bröstet på en, att vi inte vågar göra annat än att hoppas att årets debutant följer upp detta med ett helt album 2013”.

Sagt om nya skivan:

"Det är elegant, rått och betagande" - Fredrik Strage
"Mejar allt motsånd" - Aftonbladet

4/5 DN
5/6 SVD
4/5 Aftonbladet 
5/6 Gaffa

Spelschema

23:00 Beatrice Eli

På kort tid har Beatrice Eli lagt grunden för en karriär som kan få samma omfång som en artist som Björk; experimentlustan kopulerar vilt med viljan att beröra och hon gör det så oerhört bra. Det är pop i destillerad form men sprungen från en kraftkälla där knasterrik eklekticism arbetar sida vid sida med själfulla och draperande melodier. 2012 släpptes debut EP:n "It's Over" som snabbt fick omvärlden att törsta efter mer Eli. Singeln "Girls" blev första singeln från debutplattan "Die Another Day" som fsläpptes 22 oktober 2014.