https://debaser.se/kalender/21739/ Debaser Strand 2019-05-25 2019-05-25
Klubb
Datumet har passerat
Nadja Evelina | Riga Tiger | DJs To The Rescue
2019-05-25Strand, stora scenen

Nadja Evelina | Riga Tiger | DJs To The Rescue

Lör 25 Maj Kl 19-03
Live ca kl 21:30
strand, stora scenen 20 år

Nadja Evelina | Riga Tiger | DJs To The Rescue

Debut-EP:n ”Aldrig samma/Alltid samma” innehöll en samling indiepoplåtar som enligt GAFFA ”Fångar den svenska melankolin perfekt”.

Nadja Evelina gjorde stor entré i den svenska musiksfären när hon 2016 släppte singeln ”Finast utan filter”, som till dags dato streamats över 1,8 miljoner gånger på Spotify. Samma år följde hon upp med Jonas Lundqvist-samarbetet ”Fastnat för dig”, som snurrade flitigt i P3 och fick fina omnämnanden i en rad olika bloggar.

Introspåret till debut-EP:n ”Aldrig lugnt” omskrevs som Sandra Beijers allra mest spelade låt förra året. I Nadja Evelinas värld rör vi oss genom ögonblick som stannar kvar långt efter att man upplevt dem. Att vara bakfull och vilse i någons trapphus, stå på en ensam tunnelbaneperrong längs blåa eller tumla nedför Bondegatan i lyckorus.

Med hennes ny släpp ”Öppna Ögon” och ”Beach House” hörs hennes vision tydligare än nÃ¥gonsin - det mÃ¥ste kännas, annars kan det vara. 

Riga Tiger föddes ur de aldrig vissnande rockstjärnedrömmar som präglar Göteborgs musikscen. Efter att ha spelat psykedelia och jazz i stadens bortglömda delar fann de något nytt. I den realismpop som uppstod blev det diffusa begripligt och det svåra blev enkelt. När ärlighet fick råda var realismpop det enda som återstod. Dom färglägger det färglösa liv alla lever vid sidan av Instagramposter. En budgetweekend i Köpenhamn, uppväxten i villaförorten, en kväll på Pustervik och bussresan med hen som du aldrig vågade säga sanningen till. Med ärlig realismpop vill Riga Tiger förtrolla allt som en gång var magiskt men som med tiden blivit avförtrollat.