https://debaser.se/kalender/24803/ Debaser Strand 2022-05-24 2022-05-24
Klubb
Datumet har passerat
The Lemonheads | Karl Larsson från Last Days of April
2022-05-24Strand, stora scenen

The Lemonheads | Karl Larsson från Last Days of April

Tis 24 Maj Dörrar: 18.30
Karl Larsson: ca 19.00
The Lemonheads: ca 20.00
strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
Evenemang på Facebook.

The Lemonheads | Karl Larsson från Last Days of April

Lemonheads firar 30 år sedan "It’s a Shame About Ray"

Få band har lyckats göra ett så massivt avtryck i pophistorien som The Lemonheads utan att för den skull tvingas kompromissa sig själva. 

The Lemonheads föddes när Evan Dando och Ben Deily gick på högstadiet i Boston i mitten av 80-talet. Bandet döptes efter ett slags godis. Lemonheads är söta inuti, men sura utanpå, en bra metafor för bandets sound. I år är det 30 år sedan bandet släppte sitt klassiska album It’s a Shame About Ray vilket kommer firas med att plattan spelas i sin helhet. 

Den 24 maj stannar The Lemonheads till på Debaser i Stockholm – biljettsläpp fredag 18 februari klockan 10.00 via Luger.se! 

Evan Dando har som låtskrivare alltid varit före sin tid. 
Ett år innan grungen slog igenom släppte The Lemonheads albumet Lovey som sträckte sig mellan punk, rock, country och metal. Men det kostar att vara innovativ. Skivan sålde bara runt 30 000 kopior och med Dando i spetsen satte nu bandet ut för att jobba på nytt material. Dando skrev då det storslagna albumet It’s a Shame About Ray som var The Lemonheads steg från indievärlden ut i dagsljuset. 

Sedan dess har bandet släppt ytterligare en handfull plattor, varav den senaste – coveralbumet Varshons 2 – släpptes under 2019. Precis som alltid när Dando sätter sitt sigill på något så var det helt fantastiskt.

Support: Karl Larsson from Last Days of April