https://debaser.se/kalender/24841/ Debaser Strand 2022-09-09 2022-09-09
Klubb
Shilpa Ray
2022-09-09Strand, bar brooklyn

Shilpa Ray

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

250kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Fre 9 Sep 18- strand, bar brooklyn 20 år (18 år på förköp)
Evenemang på Facebook.

Shilpa Ray

Personligt med en stilistisk palett av syntar, elektroniska beats och hårdrocksgitarrer när Shilpa Ray kommer till Bar Brooklyn.

Shilpa Ray presenterar sitt mest personliga album hittills på det nya albumet Portrait of a lady. Skrivet i kölvattnet av #metoo-rörelsen och Trump-administrationens vittringssår bearbetar Ray sina egna erfarenheter av övergrepp med självbiografiska detaljer och en rock ’n roll-doftade glans. 


Med singlar som den Stooges-stilade Manic Pixie Dream Cunt, reverb-dränkt drömpop på Heteronormative Horseshit Blues och den hårt laddade Bootlickers of the Patriarchy, bottnar samlingen i en stilistisk palett av syntar, elektroniska beats och hårdrocksgitarrer, inspirerade av artister som Ministry, Billy Idol, Pat Benetar. 


Idén till albumet sträcker sig tillbaka Rays upptäckt av Nan Goldins projekt The Ballad of Sexual Dependency, som är en personlig exponering av fotografens tid under No Wave-scenen i New York i slutet av 70-talet. Enligt Ray fick bilderna henne att själv reflektera över sina egna erfarenheter av sexuella övergrepp och hon kunde inte skaka av sig tanken av ett konceptalbum om att vara en överlevare.