https://debaser.se/kalender/4927/ Debaser Medis 2010-11-19 2010-11-19
Klubb
Datumet har passerat
Teenage Fanclub
2010-11-19Medis, stora scenen

Teenage Fanclub

Falling and Laughing

Fre 19 Nov 19-03 medis, stora scenen 20 år
Evenemang på Facebook.

Teenage Fanclub

+ Me and My Army + Efterfest med Falling & Laughing!

Med influenser av Big Star, Box Tops och The Byrds såg Glasgow-hjältarna Teenage Fanclub världen 1990 med debutskivan A Catholic Education. Året därpå släpptes albumen Bandwagonesque och The King. The King spelades in på förbetald studiotid som blivit över när inspelningen av Bandwagonesque avslutats. Bandwagonesque fick ett översvallande mottagande av kritiker och publik och rankades av tidningen Spin som årets bästa skiva, på andra plats kom Nirvanas Nevermind. Startskottet på 20års indierockherravälde. Nu två decennier efter debutskivan är Teenage Fanclub den självklara definitionen för indierock i musiklexikon världen över. Är det lika bra nu som då? Ja! Nya skivan ”Shadows” kanske till och med är deras bästa.

”Vid närmare eftertanke har jag nog utnämnt varje nytt Teenage Fanclub-album till deras bästa någonsin. I efterhand har vissa bleknat en aning; ojämnheter har framträtt och upprepningar har blivit tydliga. Men det här är en klassiker! Den har allt det som utmärker Teenage Fanclub: det varma, tillbakalutade uttrycket, de fina melodierna, stämsången, de romantiska men nyktra texterna. Det finns inget band som bättre förvaltar arvet från sextiotalets tre stora popband, The Byrds, The Beach Boys och The Beatles. Och efter tjugo aktiva år kan skottarna nästan sägas övertrumfa sina förlagor. De har en imponerande låtskatt i sin katalog. På den nya skivan är det möjligtvis lite tunnsått med dängor, men å andra sidan är den genomgående kvaliteten skyhög och hela skivan präglas av ett allvar och en melankoli som bryter av från tidigare ¬album. Den här kommer stå sig.” Po Tidholm, DN

Eller som som Andres Lokko en gång sa ”Det finns dagar då jag undrar varför jag överhuvudtaget lyssnar på något annat än Teenage Fanclub.”

Me and My Army är klara som förband till Teenage Fanclubs tre Sverigekonserter i höst, den 16 november på KB i Malmö, den 19 november på Debaser Medis i Stockholm och den 21 november på Trädgår’n i Göteborg. Bandet gjorde några omtalade livegig i somras bland annat på Way Out West och i höst släpper de en efterlängtad EP. Ett fullängdsalbum kommer att släppas i början av nästa år.

”Me and My Army bildades av en välplanerad slump. Välplanerad, eftersom det hela började med att vi hade en riktigt bra middag. Slumpen, eftersom vi började spela tillsammans. Det finns en inspelning med de fyra låtar som skrevs den natten - natten då Me and My Army föddes.” - Me and My Army

MAMA är:
Andreas Kleerup
John London Rönneklev
Joel Igor Hammad Magnusson
Patrik Herrström
Niels Nankler
Helena Arlock

Konserten arrangeras i samarbete med Luger.

Me And My Army spelar kl 21, Teenage Fanclub kl 22. Kom i tid!