https://debaser.se/kalender/7951/ Debaser Slussen 2012-08-17 2012-08-17
Klubb
Datumet har passerat
The New Tigers + Culkin
Fre 17 AugSlussen, stora scenen

The New Tigers + Culkin

Fre 17 Aug Inne: 22-03
Ute: 15-03
slussen, stora scenen 20 år

The New Tigers + Culkin

Klubb Mokoma

Mokoma är en klubb som ibland är en festival, en bastu eller en konstutställning. Vi gillar vårt grannland i öst och vill bjuda er alla på originella, spännande och extravaganta kvällar. Tiss is Finland!

The New Tigers
Åbo-bandet The New Tigers musik låter som om du satt bredvid en jetmotor och lyssnade på 60-talspop i en walkman som spelar bandet aningen för snabbt. Trots detta behåller låtarna en sans, en slags hypnotisk och lycksalig harmoni som får dig att bara vilja höra mer.

Bandet består av Janne Kauppinen, Kece, Appu Jasu och Valtteri Virtanen, och tillsammans skapar de elektrisk indiepop, som konsekvent och träffsäkert för tankarna till dekadenta sommarnätter som aldrig tar slut. The New Tigers släppte sin första EP på egen hand 2010, som sålde slut med en gång. Efter ett flertal spelningar i framförallt Sverige och Finland började de så småningom på sitt debutalbum, som släpptes på Soliti Records i september 2011.

Culkin
Uppväxta under den neo-brittiska pop-invasionen på 90-talet, bestämde sig Stockholmsbandet Culkin för att återskapa det de älskar mest; indie-rock som vi minns den. Med skramlande gitarrer perfekt samspelta med melodierna, blir resultatet ett böljande konstverk som smidigt växlar mellan utfall av melankoli och ren triumf.

Föreställ dig några inslag av shoegaze och post-rock, en hälsosam studie av Sonic Youth och en direkt beundran av skandinaviska band som bidragit med att skapa det indie-rock är idag. Bandet släppte sin debutskiva Several Sundays på HaHa Fonogram 2012.

Spelschema

00:00 The New Tigers (FI)

Åbo-baserade The New Tigers bildades 2008, och består av Janne Kauppinen, Kece, Appu Jasu och Valtteri Virtanen. Bandet släppte sin första hemmagjorda EP 2010, och började sedan med sitt debutalbum som släpptes i september 2011 på Soliti Records.

23:00 Culkin

Stockholmsbaserade bandet Culkin började spela live sensommaren 2008, och har sedan dess hunnit turnera i både Sverige och Norge. Deras debutalbum Several Sundays släpptes 2012, via skivbolaget HaHa Fonogram.