https://debaser.se/kalender/14848/ Debaser Medis 2015-03-27 2015-03-27
Klubb
Datumet har passerat
Say Lou Lou + Gundelach
2015-03-27Medis, stora scenen

Say Lou Lou + Gundelach

Fre 27 Mar 19-03
Happy Hour: 19-20
medis, stora scenen 20 år
Boka bord i restaurangen innan giget!

Say Lou Lou + Gundelach

DJs Ami Mörén + Disa Sjöstrand + Elvira Schultz + Andreas Wick

Snart är väntan över, både för Say Lou Lous fans och Stockolmsduon själva. För även om bara två och ett halvt år har gått sedan de Södermalmsbaserade svenskaustraliska tvillingsystrarna Elektra och Miranda Kilbey slog ner som en gåtfull electropopmeteorit i musikbloggosfären, har vägen varit lång till albumet. Men 25 februari släpps äntligen Lucid Dreaming och i mars åker de på stor turné runt om i Skandinavien. Dessförinnan hinner de även med att uppträda på P3 Guld-galan.

En kreativ startsträcka hade systrarna dock, på fler än ett sätt. 2012 spelade de in Maybe You och ett antal andra låtar. Det skedde "i hemlighet", mest på grund av deras musikerföräldrar; Steve Kilbey från australiska psych rock-ikonerna The Church, och Karin Jansson från 80-talsfeministpunkarna Pink champagne. Elektra och Miranda ville skaka av sig förväntningarna på att följa samma bana, och självständigt bygga sitt artistskap. "Pappa visste inte ens om att vi hade bildat Say Lou Lou förrän han såg det på en blogg", berättar Miranda. Men idag är duon väldigt långt ifrån hemlig. 

Maybe You och de nästföljande singlarna Julian, Better in The Dark, Everything We Touch och nu senast Games For Girls ihop med Lindstrøm (som alla är släppta på duons eget minibolag à Deux), har fått superlativen att flöda från både gammelmedia som NME och Billboard till webbgiganter som Pitchfork och Hypemachine. Och av BBC blev de som enda svenska akt listade till prestigefulla Sound of 2014. Detta parallellt med ett intensivt turnerande ute i Europa och i Skandinavien. 

"Det tog ett år för oss att bli helt bekväma på scenen, men nu föredrar vi nästan det framför studion", säger Elektra. "Vi har en längtan efter att spela live, vilket även har påverkat soundet på flera låtar ".

I mars ser vi dem live och med sig har de ett helt bagage med nya låtar. In och rödmarkera datumen i kalendern! 

Spelschema

23:00 Say Lou Lou

Say Lou Lou består av Miranda och Elektra. Uppvuxna i både Stockholm och Sydney har Say Lou Lou fått influenser och intryck från, i vissa avseenden, de mest skilda av världar. Kanske är det därför musiken är så rik på kontraster. Deras sound svävar mellan retrodisco och futuristisk pop. Mellan långa mörka vintrar, och evigt soliga stränder.

22:00 Gundelach (NO)

Kai Gundelach och Pål Ulvik Rokseth bildar tillsammans duon Gundelach som utmärks av sitt analoga och tidslösa sound, och Kais vackra sångröst.