http://debaser.se/kalender/19395/ Debaser Strand 2017-09-11 2017-09-11
Klubb
Datumet har passerat
The Black Angels |  A Place to Bury Strangers
Mån 11 SepStrand, stora scenen

The Black Angels | A Place to Bury Strangers

Mån 11 Sep Öppnar 18:30
A Place to Bury Strangers live: kl 19.20
The Black Angels live: kl 20.30
strand, stora scenen 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)
psychedelic rock garage rock

The Black Angels | A Place to Bury Strangers

Texasbandet The Black Angels har förgyllt världen med sin gryniga neopsykedelia sedan mitten av 00-talet. med sig på turnén har de A Place to Bury Strangers

Med ena benet i sinnesutvidgande psych och det andra i dånande garagerock skapar gruppen musik som både känns och hörs – och det med stor finess. Med fyra album släppta och ett femte på gång kan The Black Angels i det närmaste klassas som veteraner inom genren. Med det sagt så går det även att konstatera att de även är i vad man skulle kunna kalla för högform – lyssna bara på den senaste vrålbra singeln ”I’d Kill For Her”. Precis när sommaren övergått till höst har vi nu äran att hälsa The Black Angels välkomna till Sverige för en spelning i Stockholm. Räkna med en spelning av högsta klass när det här gänget intar huvudstaden den 21 september!  

The Black Angels härstammar från livemusikens huvudstad Austin i Texas, och har ett bandnamn hämtat från en The Velvet Underground-låt. Sedan starten 2004 har gruppen turnerat flitigt, och varvat stora festivalspelningar med svettiga klubbspelningar och hyllade albumsläpp. Utöver sitt eget skapande var bandet 2008 kompgrupp till garagekungen Roky Erickson under några omtalade datum i USA. Det här ett band som hyllar sitt eget arv utan att vara rädda för att tänja på en enda liten gräns. I april släpper The Black Angels sin femte fullängdare ”Death Song” – en rå historia som spelades in samtidigt som den stormiga amerikanska presidentvalskampanjen. Lägg ihop bandnamnet med albumtiteln och du får svaret på vilken The Velvet Underground-låt som gruppen baserat sitt artisteri på – det luktar framtida klassiker på milslång väg.

Dj´s: Johan Nordqvist, Jessica Mengarelli och Henric Herlenius 
A Place To Bury Strangers Live: Kl 19.20
The Black Angels Live: Kl 20.30

Konserter

Visa alla evenemang