https://debaser.se/kalender/26741/ Debaser Strand 2024-05-30 2024-05-30
Klubb
Releasefest Ebba Bergkvist & The Flat Tire Band
2024-05-30Strand, bar brooklyn

Releasefest Ebba Bergkvist & The Flat Tire Band

Inget förköp

Fri entré

Tor 30 Maj 19.00 strand, bar brooklyn 18 År (13+ I Sällskap Av Egen Förälder Eller Vuxen Av Domstol Utnämnd Vårdnadshavare)

Releasefest Ebba Bergkvist & The Flat Tire Band

Firar nya plattan Four Wings med spelning på Bar Brooklyn








Den 31 Maj släpper bluesrockbandet Ebba Bergkvist & The Flat Tire Band sitt nya album Four Wings, något som självklart ska firas ordentligt! Detta görs dagen innan (30/5) på Bar Brooklyn i Stockholm där det bjuds på releasefest. Det utlovas livemusik, splitternya vinylskivor och kanske en eller två överraskningar. Och bäst av allt? FRI ENTRÉ!

I tillståndet mellan vakenhet och sömn såg jag en vit fiskmås med fyra vingar flyga över en vacker soldränkt dalgång. Jag vaknade till, skrev upp vad jag sett, och började formulera vad som skulle bli den här skivans koncept. Om jag var en fågel skulle jag inte ha två, jag skulle ha fyra vingar - det representerar ett övermod, en orimlig ambition. På det sättet inleds albumet, för att sedan ta dig ner på jorden, presentera de mörka baksidorna och tillslut låta dig acceptera ditt öde.  

Så beskriver Ebba Bergkvist hennes och The Flat Tire Band’s andra studioalbum Four Wings som släpps den 31a maj, precis lagom inpå bandets Sweden Rock Festival-debut en vecka senare. Four Wings är en värdig uppföljare till bandets debutskiva Spilt Milk (2020), med 10 splitternya spår fyllda med tunga gitarriff, rå garagerock, hjärtskärande texter och psykedeliska 70-talsinfluenser. Soundet är djupt förankrat i bluesrocktraditionen och följer i fotspåren efter Led Zeppelin, Black Sabbath, Jimi Hendrix, Creedence Clearwater Revival, Blues Pills, Rival Sons och Lucifer. Just hemkomna från en 10-dagars Spanienturné är bandet en liveakt att räkna med, som garanterar en oemotståndlig mix av energi, känsla och ös!