https://debaser.se/kalender/10619/ Debaser Slussen 2013-08-24 2013-08-24
Klubb
Datumet har passerat
BROOKLYN, SWEDEN presenter Lydia Lunch Retrovirus + Nuit Blanche New York
Lör 24 AugSlussen, stora scenen

BROOKLYN, SWEDEN presenter Lydia Lunch Retrovirus + Nuit Blanche New York

Lör 24 Aug Ute: 15-03
Inne: 22-03
slussen, stora scenen 20 år

BROOKLYN, SWEDEN presenter Lydia Lunch Retrovirus + Nuit Blanche New York

+ Roller Derby + Gustav Sundh & Daniel Bech + Day party DJs "138" & Pink Punk

Vi är väldigt glada över att kunna presentera den andra upplagan av Brooklyn, Sweden. Förra året flög vi hit 16 band, i år breddar vi oss och bjuder in till, vad vi skulle vilja kalla, Sveriges största kulturfest tillägnad Brooklyn. Tillsammans med Brooklyn Brewery skeppar vi in det vi tycker är bland det bästa då det kommer till KULTUR från Brooklyn just nu. Vi snackar såklart musik men det är inte bara där vårat fokus ligger. I år satsar vi större på maten och drycken, vi lägger mer krut på filmen och konsten och vi mixar det till något nytt, något som vi är ganska säkra på att ni inte sett i Sverige tidigare.

LYDIA LUNCH RETROVIRUS
Som en del av det sena 70-talets No Wave-scen bröt hon ny mark med det inflytelserika bandet Teenage Jesus and the Jerks och sedan dess har Lydia Lunch fortsatt utmana med en mängd olika uttryckssätt - bland annat i samarbete med Brian Eno, Sonic Youth och Nick Cave. Hon har under årens lopp hunnit släppa en mängd plattor och många av dom via sitt eget bolag Widowspeak som hon startade 1985. Senaste plattan, "RETROVIRUS", kom ut i mars i år. Nu kommer hon tillsammans med Weasel Walter (The Flying Luttenbachers, etc.), Algis Kizys (Swans, Foetus) och Bob Bert (Sonic Youth, Pussy Galore, Chrome Cranks) som Lydia Lunch Retrovirus äntligen till Debaser!

NUIT BLANCHE NEW YORK
NBNY eller Nuit Blanche New York som det också står för designar och producerar ljus-, ljud- och konstprojektionsinstallationer. De samarbetar med ledande samtida konstnärer för att skapa häpnadsväckande upplevelser som överraskar publiken. Denna kreativa grupp har vart aktiva i New York sedan 2010 och producerat storskaliga events som har lockat mer än 50 000 besökare till sig. Räkna med ett gigantiskt ljus- och ljudparty på Slussen, både inne och ute, då NBNY fixar sommarens ballaste fest.

ROLLER DERBY
Stockholm Roller Derby som tog SM-guld för en månad sedan är mångsidiga som få och besitter kunskaper som får andra lag att rodna. En av dessa förmågor är Polygamy Winehouse som DJ:ar på stora dansgolvet mellan 22-03 med musik som får din själ i extas.

GUSTAV SUNDH (SVMK Djs)

Special guest:
DANIEL BECH (The Keep)

Gustav och Daniel är två dj:ande pojkmän som hittade varann i en gemensam kärlek för sliskig gammal balearisk rock och italienska mustaschprydda discoproduktioner.
De spelar vanligtvis på olika håll (Gustav i SVMK-Djs, Adult Disco Sthlm och Daniel som ena halvan av disco dj-duon Keep It Kool bla) och just den här kvällen så sammanstrålar de nu återigen i en ostigt- men väldoftande historia till kväll på Debasers uteservering som inga med öron eller ben kan bli besvikna på!

Välkommen till Brooklyn, Sweden 2013!

Spelschema

23:00 Lydia Lunch (US)

Som en del av det sena 70-talets No Wave-scen bröt hon ny mark med det inflytelserika bandet Teenage Jesus and the Jerks och sedan dess har Lydia Lunch fortsatt utmana med en mängd olika uttryckssätt - bland annat i samarbete med Brian Eno, Sonic Youth och Nick Cave.