https://debaser.se/kalender/14015/ Debaser Medis 2014-11-13 2014-11-13
Klubb
Datumet har passerat
Clean Bandit + Fakear
2014-11-13Medis, stora scenen

Clean Bandit + Fakear

Tor 13 Nov 19-01 medis, stora scenen 18 år (13 år med målsman)
Boka bord för middag i restaurangen! Slipp kön!

Clean Bandit + Fakear

FKP Scorpio presenterar:

Det som började med att en – troligtvis uttråkad – medlem i en stråkkvartet remixade orkesterns klassiska låtar genom att lägga på dansbeats förvandlades längs vägen till en av årets mest emotsedda dansdebutanter.

Brittiska Clean Bandit bildades redan 2009 i Cambridge. Men det är först tre singlar och fem år senare som de äntligen är aktuella med debutalbumet "New Eyes", som kommer att släppas lagom till dess att bandet kommer till Bråvalla.

Utgångspunkten för Clean Bandit är klassisk musik och kammarmusik. Därifrån skruvar de allting ordentligt. Genom att addera beats, deep house-inslag och snygga vokaler bygger de fräsch, fjäderlätt och impulsiv danspop, så full av själ och snygga passager att det är omöjligt att värja sig.

Troligtvis har du redan hört singeln "Rather Be", som släpptes förra året och där Clean Bandits gästades av sångerskan Jess Glynne. "Rather Be" toppade singellistan i så väl Storbritannien som Irland och tog sig dessutom högt upp på listorna i Australien, Frankrike och Tyskland.

Spelschema

21:00 Clean Bandit (UK)

Den brittiska electrogruppen Clean Bandit slog igenom med världshiten "Rather be" år 2014. Det unika med kvartetten är att de använder sig av klassiska instrument med elektroniska inslag. De har heller ingen sångare i gruppen och tar in en ny person i varje låt och formar låten utifrån den som sjunger.

20:00 Fakear (FR)