https://debaser.se/kalender/24129/ Debaser Strand 2022-05-28 2022-05-28
Klubb
Datumet har passerat
KSM3 + GATUPLAN
2022-05-28Strand, stora scenen

KSM3 + GATUPLAN

Lör 28 Maj Dörrar 19.00
Gatuplan: ca 20.15
KSM3: ca 21.15

Om du hade köpt biljett för den 25/9 och 4/6, gäller biljetten för detta evenemang.
strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)
Evenemang på Facebook.

KSM3 + GATUPLAN

40 år sedan sista spelningen med KSMB. 28 maj står KSM3 på scenen tillsammans med Gatuplan

KSM3
KSM3 är punkbandet som blev till efter att de ledande låtskrivarna från KSMB och Fas3 började samarbeta av en ren slump. Då några kollegor på grund av sjukdom ställt in sin konsert på Close Up-kryssningen 2017 gjorde ett gäng vänner ett helt orepat inhopp som gick så bra att ett nytt band föddes. Koalitionen döptes till KSM3.

Johan Johansson bildade KSMB 1978 och Peter Schölander (gitarr) anslöt något år senare. De var huvudsakliga låtskrivare och musikaliska motorer till 1982 då bandet upplöstes. Efter det har deras samarbete fortsatt i John Lenin och även under Johan Johanssons solokarriär.

Tony Johansson (gitarr) och Johannes Borgström (bas) tillbringade större delen av 2010-talet i det populära livebandet Fas3, vars repertoar till stor del byggde på musik som KSMB spelat under sin aktiva tid.

Robert Eriksson (trummor) gjorde KSM3 komplett. Med sin erfarenhet från Hellacopters, Lars Winnerbäck, Strindbergs mm blev han den pusselbit som gör KSM3 till vad det är:
Ett hårdsvängande band med musiker som verkligen kan spela och egna låtar som i många fall redan betraktas som Svenska klassiker.

Men KSM3 är långt ifrån någon retroföreteelse. 2019 släpptes singeln 'Kärleksbombad Värld', inom kort släpps ännu en singel och snart börjar arbetet med bandets första egna album.

Men roligast är att möta sin publik, så under tiden åker KSM3 ut då och då för konserter och festivaler. God musik och glädje sprids bäst face to face – och vill man kärleksbomba världen är det bäst att passa på under det enda liv man har!


GATUPLAN värmer upp för KSM3 och gör så genom att bjuda på en vild blandning av punkrock av den gamla skolan, ska och garagerock. GATUPLAN släppte förra året debutalbumet ”KAMPEN GÅR VIDARE!” som fick bra med uppmärksamhet såväl i Sverige som utomlands, och har sedan dess redan hunnit med att spela in en uppföljare.
Singlarna ”PUNKHJÄRTA” och ”DEE DEE RAMONE” som föregick albumet satte tonen för vad GATUPLAN handlar om – det är musik för både kravaller och dansgolv, framdriven av starka melodier och attityd. Och även om rötterna till GATUPLAN's musik lätt känns igen i tydliga blinkningar till band som RANICD, EBBA GRÖN och MANO NEGRA så är det inte tal om någon nostaglitripp. GATUPLAN är bara en logisk fortsättning framåt, med avstamp i vår tid där vi behöver musiken mer än någonsin förut. Framtiden är punk, GATUPLAN är bara början. 
OBS!
The Boys som var bokade för denna kväll tvingas tyvärr ställa in