https://debaser.se/kalender/24212/ Debaser Strand 2021-10-08 2021-10-08
Klubb
Inställt
Tussilago + support - Sittande publik
Fre 8 OktStrand, stora scenen

Tussilago + support - Sittande publik

Fre 8 Okt Dörrar: Kl 18.00
Biljett till den 27/11, 5/3 och 20/8 gäller till detta evenemang
strand, stora scenen 20 år (18 år på förköp)
Evenemang på Facebook.

Tussilago + support - Sittande publik

Stockholmsbaserade Tussilago har haft en given plats på den svenska indiescenen sedan 2011

Trots att bandkonstellationen förändrats genom åren har man behållit ett konsekvent sound. Med en sfärisk och psykedelisk ljudbild av dynamiska melodibyggen ofta bestående av många repetitioner, har man lyckats skapa sömlösa crescendon som kännetecknar bandet. Idag består Tussilago av vokalisten Rickard Renström, basisten och producenten Pierre Riddez samt gitarristen Samuel Lundin. 

2013 presenterade de sin självbetitlade debut-EP genom artistkollektivet INGRID. Sedan dess har Tussilago varit ett uppskattat liveband som uppträtt på scener runtom i landet, allt ifrån Stay Out West, Trädgården, By:Larm. De har även agerat förband till Amason, Dungen och Lykke Li. 

2015 släpptes debutalbumet "Holy Train" som fick ett varmt mottagande och två år senare kom singlarna "Colors", "Zilverkraut", "Velvet" och "Cashmere Wind". 

Under 2020 gjorde Tussilago efterlängtad comeback när de släppte sitt andra album "Sense Of Me" som beskrivs som en funktionsplatta där hälften av låtarna är samproducerade av Petter Winnberg från Amason. Likt tidigare har musiken vuxit fram organiskt genom att man jammat och experimenterat i studion men den här gången med fler nyanser, ett högre tempo och en mognare låtstruktur. Skivan gästas av musiker som Goran Kaifes, Titiyo, Gustav Bendt, Jesper Jarold, Andrew Wyatt och Mikael Sundin.