https://debaser.se/kalender/24573/ Debaser Strand 2022-10-19 2022-10-19
Klubb
Buddy
2022-10-19Strand, bar brooklyn

Buddy

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

290 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Ons 19 Okt Dörrar 18:00 strand, bar brooklyn 18 år

Buddy

COMPTON-RAPPAREN BUDDY TILL SVERIGE I HÖST

Den amerikanska rapparen Buddy har med sitt senaste album ’Superghetto’ cementerat sin position som en av samtidens mest intressanta och mångsidiga rappare. I höst kommer Buddy till Stockholm för en spelning på Bar Brooklyn den 19 oktober. Biljetter släpps fredag 29 april klockan 10:00 via LiveNation.se. 

Buddys talang var uppenbar redan från början. Nästan självlysande. Det är därför inte särskilt överraskande att Pharrell, känd för sin fingertoppskänsla, knöt den då 15-åriga Buddy till sitt skivbolag Star Trak Entertainment redan 2009. Samarbetet ledde till singlarna ’Awesome Awesome’ och ’Staircases’ med Kendrick Lamar samt det hyllade mixtapet ’Idle Time’ (2014). Sedan dess har den Compton-födde rapparen fortsatt att gå från klarhet till klarhet. Buddy må vara djupt rotad i västkustens själfulla hip-hop men räds inte att införliva element från R&B, pop och till och med jazz. Lyssna bara på låtar som ’Trippin’ med Khalid, ’Hey Up There’ med Ty Dolla $ign eller ’Trouble On Central’ – alla olika, alla fantastiska. 

På senaste albumet ’Superghetto’ (2022), enligt många Buddys mest kompletta verk så här långt, cementerar han sin position som en av samtidens mest intressanta och mångsidiga rappare. Tillsammans med gäster som T-Pain, Blxst, Tinashe och Ari Lennox har han skapat ett effektivt album som, trots sin variationsrikedom, lyckas vara så där sammanhängande som bara riktigt bra skivor är. Och det är med just ’Superghetto’ i ryggen som den amerikanska rapparen kommer till Sverige för att ge en efterlängtad konsert på Bar Brooklyn den 19 oktober! 

Datum: 19 oktober – Bar Brooklyn, Stockholm


Biljetter: Biljetter släpps fredag 29 april klockan 10:00 via LiveNation.se.