https://debaser.se/kalender/25382/ Debaser Strand 2023-05-06 2023-05-06
Klubb
Lalalar | Sven Wunder
2023-05-06Strand, bar brooklyn

Lalalar | Sven Wunder

KÖP BILJETT

Köp biljett via Tickster.

250 kr + förköpsavgift. Biljetter finns hos Tickster, Bengans, Sound Pollution, Record Hunter, Kulturhuset/Kulturdirekt.

Lör 6 Maj Insläpp: 18.00
Restaurangen öppnar kl 17.00
strand, bar brooklyn 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)

Lalalar | Sven Wunder

Framtidsnostalgi, retrofilmiska basgångar och elektrobeats när den allsmäktige Istanbultrion Lalalar kommer till Bar Brooklyn.

Den Istanbulbaserade trion Lalalar rider just nu på en våg av hyllningar som kommit efter deras hyllade festivalframträdanden på Le Guess Who och Trans Musicales och den efterlängtade releasen av debutalbumet Bi Cinnete Bakar. 

Skapat av tre av Turkiets mest aktiva och innovativa artister Ali Güçlü Şimşek, Barlas Tan Özemek och Kaan Düzarat, bär albumet Bi Cinnete Bakar på en spännande kombination av punk, mörk electronica och turkisk instrumentering och samplingar. 

Men för lyssnare vars kunskap om turkisk musik bara sträcker sig så långt som till 70-talets anatoliska rock, kan Lalalar komma som en överraskning. Detta trots att Ali som är den främsta låtskrivaren i bandet, beskriver att dessa psykedeliska klassiker sitter "i venerna" hos de alla tre medlemmarna så är Lalalar mycket mer än bara en retrooutfit. 

Istället väver de in subtila smakprov av tidlös turkisk folkmusik i sina elektroniska grytor. Faktum är att 80-talets sound är en mycket viktigare referenspunkt för Lalalar, och speciellt inom Istanbuls undergroundscen som just nu är fixerad vid en mörk våg av dans.

Före spelningen med Lalalar värmer artisten och kompositören Sven Wunder upp med ett exklusivt dj- set av grooves med rötterna i östra medelhavet  
https://www.youtube.com/watch?v=4qu0N4z2-zU&t=23s