https://debaser.se/kalender/25649/ Debaser Strand 2023-12-14 2023-12-14
Klubb
Datumet har passerat
Nordic Lights: Knife Girl | Daufaudt | Tender Youth
2023-12-14Strand, bar brooklyn

Nordic Lights: Knife Girl | Daufaudt | Tender Youth

Tor 14 Dec Insläpp 18.00
Tender Youth 19.50
Knife Girl 20.40
Daufödt 21.30
strand, bar brooklyn 18 år (13+ i sällskap av egen förälder eller vuxen av domstol utnämnd vårdnadshavare)

Nordic Lights: Knife Girl | Daufaudt | Tender Youth

Knife Girl, Daufødt och Tender Youth till Nordic Lights!

Vi smygstartar Debaser Selects den 14 december med en nordisk kväll i Bar Brooklyn, kurerad av Debaser tillsammans med Blå i Oslo och VEGA i Köpenhamn. Under kvällen kommer vi utforska vad Norden har att erbjuda just nu och presentera tre spännande akter från våra grannländer. Kvällen har fri entré med registrerad biljett via länk.
Kvällen är en del av Above 55° som är den nordiska dimensionen av Liveurope. Ett initiativ som startades 2019 med stöd från nordisk kulturfond för att stötta de nordiska arrangörerna i sina ansträngningar att främja nordiska talanger runt om i Europa. Med stöd av Stockholm Stad, Export Music Sweden och Svensk Live. Missa inte chansen att delta i en musikalisk upptäcktsfärd som kurerats av Nordens bästa spelställen! Fri entré om du signar upp dig via länken. 

Knife Girl (SF) 
En av Finlands mest spännande liveakter Knife Girl besöker Stockholm för första gången. 23-åriga Lili Aslo har skapat musik sedan 2013 och har genom åren rört sig genom olika genres som ”bedroom-pop”, hyper pop och klassisk indierock. På nya skivan ”CUM” så återvänder hon till ljudlandskapet från 2021 års EP OONA där elektronisk dansmusik och hyperpop står centrum, inspirerad av hennes favoritproducenter SOPHIE och A.G. Cook. CUM är en personlig och öppen skiva som handlar om hennes erfarenhet som ung transperson, med sex som ett centralt ämne. Med en EMMA-nominering, ”Genombrotts-artist”-utmärkelse från YLEX i bagaget och en rykande färsk 6/6 recension i GAFFA gör er beredda på dans, attityd och grym energi! 
Daufødt (NO) 
Som ett av de mest ljudmässigt utmanande och visuella banden av sin generation golvade Daufødt den norska rockscenen med sitt debutalbum 1000 Island och kammade hem spellemannprisen i kategorin rock. Nu är de tillbaka med sitt andra album Aromaterapi, fyllt av rå energi, skoningslös attityd och hånfulla texter. Ett album producerat av Sunn0)))-medlemmen Lasse Marhaug som tagit Daufødts musik till nya nivåer och uppnått en känsla som påminner om storheter som The Body och Årabro. 

Tender Youth (DK) 
Direkt från den danska undergroundscenen hittar vi den Köpenhamnsbaserade kvartetten Tender Youth. Här har vi bara början på ett band som redan nu är välkända för sina högintensiva liveshower, bland annat på festivaler som Roskilde Festival och Spot Festival detta år. Aktuella med sitt debutalbum In The Hands of Broken Bonds blandar Tender Youth genrer som avantgarderock och postpunk i ett brusigt, experimentellt och expansivt ljudlandskap där klassiska instrument förvrängs in i bandets energifyllda punkuniversum. Genom detta skapar de en unik tolkning av ädla genrer, samtidigt som ett ångestladdat lyriskt universum sätter ord på den perfektionistiska och prestationsökande kulturen som genomsyrar deras generation.

VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE FÖRBUD AV VÄSKOR! Den 1 november införde Polismyndigheten restriktioner mot att ta med väskor till större evenemang. Debaser kommer konsekvent att följa dessa regler och endast tillåta visiterade väskor som är mindre än ett A4-papper Storlek: 15x20 cm. Undantag kommer endast göras för specifika medicinska skäl av personal på plats. Mer information om väskförbudet går att läsa på Polisen.se