https://debaser.se/kalender/4164/ Debaser Medis 2010-05-07 2010-05-07
Klubb
Datumet har passerat
Deportees
2010-05-07Medis, stora scenen

Deportees

Fre 7 Maj 19-03 medis, stora scenen 20
Evenemang på Facebook.

Deportees

+ Johan Borgert & Holy Madre

Norrland har inte bara Sveriges mest storslagna natur, de har också ett utav Sveriges allra bästa band. I maj 2009 släppte Deportees sin nya skiva ”Under The Pavement, The beach” och kritiker och publik turades om att hylla. Det kändes så rätt och så vansinnigt bra. Med countrysoul, mandoliner, falsettsång, starka känslor och rockmusik lät det som att bandet skulle kunna avverka Sverige snabbt för att sedan bege sig ut i världen och erövra. De gjorde helt enkelt förra årets bästa svenska album. Nu väntar vi på våren och ett hett efterlängtat återbesök av Sveriges vackraste norrsken.

Om skivan ”Under The Pavement - The Beach”

Deportees har känslan, melodierna och allvaret och de får varje uttryck att låta otvunget genuint – SVD (6/6)
Deportees gör elegant musik, men med mycket hjärta. ... Och så låtarna, de har aldrig varit bättre. GP (4/5)
Årets svenska skiva: Deportees, ”Under The Pavement – The Beach”. – NORRAN
Deportees gjorde 2009 lite varmare - Aftonbladet
Deportees har gjort en av årets finaste skivor - dagensskiva.com
Årets plattor - 1. Deportees - Under The Pavement - the Beach
Jag har sagt det förut och säger det igen. Umeågruppen Deportees är ett av Sveriges absolut bästa band. Den här plattan var årets höjdpunkt och den jag framför allt tar med sig från 2009. Ett underbart popunderverk. - Allehanda

Om Deportees live 2009:
Det finaste Sverige har – SVD
Deportees är olagligt bra – Aftonbladet

Johan Borgert och hans Holy Madre har blivit inbjudna att värma upp kvällen och underhållningen före och efter konserterna kommer från DJ-båset och Supermix som består av: (Sara Martinsson (P3 Pop), Fredrik Bergh & Jonas Jarefors) + Mykonoz (Magnus Högmyr, Stefan Thungren & Adrian Nilsson). Det kommer att bli världens bästa majkväll. Tro mig!

Kom i tid för att undvika köer!

Spelschema

22:30 Deportees

Deportees bildades sommaren 2003 av två brödrapar; Peder och Anders Stenberg och Jonas och Mattias Lidström. Bandet spelade in en tvåspårig platta och skickade ut till skivbolagen. Lite senare var de signade av bolaget Dolores. Ytterligare lite senare släpptes debutsingeln "Arrest Me 'Til It Hurts". I oktober 2004 släpptes debutalbumet "All Prayed Up". På album nummer två "Damage Goods" jobbade bandet tillsammans med Pelle Gunnerfeldt och Björn Yttling. Plattan släpptes i september 2006.

21:30 Johan Borgert & Holy Madre

Johan Borgert & Holy Madre är ett svenskt popband som sjunger låtar på svenska. Bandet bildades i början av 2000 och i februari 2010 släppte de albumet "Nu är jag ett as". Bandet består av Johan Borgert, Anders Bennysson, Paula Cederberg, Kalle Danielsson, Fredrik Hermansson och Eric Persson.